Foto: screenshot Zamedia
Reklame

Neformalna grupa Outhide festival iz Zaječara je u okviru programa “Šta nam teško”, danas kod Popove plaže realizovala projekat “Siđi do reke”. Na keju kraj Timoka su postavljene četiri klupe. Ideja ovog projekta je da se uredi prostor omiljen među mladim Zaječarcima, ali i ostalim sugrađanima, rekao nam je Marko Sibinović organizator Outhide festivala.

“Ovaj deo grada posećuju svakodnevno kako mladi sa svojim drugarima, tako i sugrađani kad šetaju sa porodicama ili svojim kućnim ljubimcima. Ideja mladih ljudi okupljenih u neformalnoj grupi Outhide bila je da omogući svima nove klupice gde se mogu odmoriti, ali i da dodatno ulepša prostor na samom keju.”

Mladi okupljeni oko neformalne grupe Outhide festival u okviru pomenutog programa napravili su ranije 7 klupica koje su postavljene na prostoru Park šume Kraljevica, tačnije na prostoru u blizini Spomenika Vešala, a osvežen je i železnički prelaz “Dobrodošli” kod Kraljevice.

Projekat “Siđi do reke” realizovan je uz podršku Mladih istraživača Srbije, Udruženja Tim 42 iz Leskovca, a u okviru programa Ministarstva omladine i sporta “Šta nam teško – Mladi su zakon”.

Izvor: Zamedia