Foto: Glas Zaječara
Reklame

Nakon pisanja portala Glas Zaječara, više deponija i smetlišta je očišćeno. Komunalna policija konačno je počela da pronalazi nova smetlišta, a radnici JKSP „Zaječar“ da đubre uklanjaju. Problem nastaje par dana nakon čišćenja deponija kada građani opet bacaju smeće.

Radnici JKSP „Zaječar“, Marko Todorović i Boban Prvulović neumorno rade na čišćenju smetlišta i divljih deponija.

Foto: Glas Zaječara

Danas su po naređenju komunalne policije očistili dva smetlišta, jedno pored groblja, drugo na putu ka Negotinu, pored fabrike Kablova.

Prema njihovim rečima, nije im teško da rade, ali su već umorni da kada jedno mesto očiste, nesavesni građani opet na isto mesto bacaju đubre.

Nakon svakodnevnog pisanja o problemima sa deponijama, komunalna policija počela je da radi posao za koji i postoji. Počeli su da lociraju deponije, dok preduzeće JKS „Zaječar“ koje je dobilo na korišćenje nove kamione za smeće, uklanja smetlišta.

Problem nastaje kada građani opet bacaju đubre na mesto koje je očišćeno, i tako taman kada se jedno smetlište očisti, niknu nekoliko novih.

Primer je smetlište nedaleko od koloseka, u delu Čupićeve ulice koji se nalazi na trasi još uvek neizgrađenog bulevara Dr Zorana Đinđića. 18. januara, novinari portala Glas Zaječara pisali su ovoj deponiji, nakon čega je deponija 22. januara uklonjena. Danas smo opet zatekli đubre na istom mestu.

Foto: Glas Zaječara Bulevar Zorana Đinđića

Apelujemo na građane Zaječara, da ne bacaju smeće, jer ako neko želi da promeni nešto, neka prvo počne od sebe. Apelujemo da poštede i ove momke, Marka i Bobana, koji svakodnevno od jutra do mraka čiste đubre svih nas. Budimo ljudi i čuvajmo svoj grad.

Pozivamo građane Zaječara da preko naše nove aplikacije prijave problem u svom delu grada. 

Problem možete prijaviti OVDE.