Foto: Glassporta.rs
Reklame

Javnim fudbalskim treningom na gradskom stadionu na Kraljevici, spuštena je zavesa na Evropsku nedelju sporta u Zaječaru. Ova jedinstvena manifestacija realizuje se sedmi put, dok je Zaječar četvrtu godinu u nizu domaćin sportskog događaja koji okuplja veći deo Evrope, a u Srbiji je u nadležnosti Olimpijskog komiteta Srbije, koji je i ove godine nagradio grad na Timoku domaćinstvom, a Sportski savez Zaječara organizacijom, piše Glassporta.rs.

Kakva bi to zaječarska sportska nedelja bila, da jedan od ovih dana nije bio posvećen fudbalu. Na gradskom stadionu na Kraljevici, na programu je bio trening Škole fudbala “Timok 1919”, iza koje su neki sjajni rezultati minulih godina, a nema sumnje da ih tek čekaju velike stvari u budućnosti.

Organizator celokupne manifestacije u Zaječaru je Sportski savez grada na Timoku, a predsednik zaječarske “kuće sporta” Dragiša Simonović istakao je zadovoljstvo posle svega viđenog minulih osam sportskih dana u Zaječaru.

“Velika zahvalnost ide na adresu Olimpijskog komiteta Srbije za ponovno pruženu priliku, koju smo verujem u potpunosti opravdali. Budite aktivni, slušajte svoje trenere i siguran sam da će neki od vas ostati u fudbalu, a svakako će vam sport doneti mnogo”, poručio je okupljenim mališanima prvi čovek Sportskog saveza grada Zaječara Dragiša Simonović.

Pomoćnik gradonačelnika Zaječara Milan Stanković i sam nekada uspešni sportista imao je reči ohrabrenja za male fudbalere.

“Vreme provedeno u sportu se ne zaboravlja, prijateljstva i uspomene ostaju za ceo život. Kraljevica je iznedrila mnogo sjajnih igrača, nadam se da ćete i vi poći njihovim putem”, istakao je Stanković i dodao da će Grad Zaječar uvek podržavati ovakve manifestacije koje promovišu dečiji i omladinski sport.

Sve je u Zaječaru krenulo još prošlog četvrtka 23. septembra iz Osnovne škole “Hajduk Veljko” od onih najmlađih sportista, koji tek treba da odluče kojim sportskim putem treba da krenu. Sportski savez grada Zaječara kao organizator uključio je u ovaj sportski događaj škole, vrtiće, profesore fizičkog vaspitanja, trenere, klubove, zastupljeni su bili i odbojka, košarka, fitnes, školice sporta, gimnastika i na kraju fudbal, tako da su svi oni dobili priliku da se prezentuju na pravi način.

Sem u Zaječaru, Evropska nedelja sporta obeležena je i u Aranđelovcu, Zrenjaninu, Boru, Knjaževcu, Pirotu, Somboru, Beogradu i Vršcu, gde je organizovan niz sportskih događaja kao što su „Sportski izazov“, „Školski sportski dan“ i „Olimpijski čas“, a koji su realizovani kroz demonstracije različitih sportova, javne treninge, edukativne radionice i mini turnire.

Izvor: Glassporta.rs