Foto: Glas Zaječara
Reklame

Na magistralnom putu Zaječar – Negotin pored stajališta za autobuse, nikla je još jedna mini deponija. Polako ali sigurno grad Zaječar postaje grad smetlišta i grad deponija.

Na magistralnom putu Zaječar – Negotin, na stajalištu za autobuse, neko je danas istovario đubre.

Dok se prilikom dolaska u grad na Timoku sa leve strane vide Gorenje, fabrika Kablova, sa desne strane putnik namernik na autobuskom stajalištu vidi smeće. Smeće, uglavnom kabasti otpad, odeća i plastična ambalaža, razbacano je gotovo celom dužinom stajališta.

Smeće nagomilano na ovom mestu ka putu raznosi vetar, a neretko i životinje koje se tu okupljaju u potrazi za hranom.

Smetlište – još jedan dokaz odsustva ekološke svesti. Dragi građani Zaječara, dokle više?

Podsećamo, ovo je samo jedna od mnogih deponija ili smetlišta o čemu smo pisali

U ulici Albanske spomenice prema rečima žitelja deponija se tu nalazi godinama.

U blizini nadvožnjaka u Miloša Obilića, u neposrednoj brlizini stare strugare Okružnog zatvora, svega par metara od kolovoza nalazi se smetlište. Smeća iz dana u dan ima sve više.

Na železničkoj stanici u Vratarnici, poslednji voz odavno je primio svoje putnike. Kod stanice je niklo smetlište, a smeće baca ko stigne.

Nedaleko od puta Zaječar – Bor, kraj sela Nikoličevo, nalazi se veliko smetlište.

Na putu ka Vražogrncu i u neposrednoj okolini sela smetlišta niču kao pečurke. Obale mrtve, Borske reke zatrpane su smećem. Šakali, kojih ima u sve većem broju, noću uznemiravaju meštane.

Nedaleko od koloseka, u delu Čupićeve ulice koji se nalazi na trasi još uvek neizgrađenog bulevara Dr Zorana Đinđića iznikla je divlja deponija.

Prijavite Vaš komunalni problem, novinari Glasa Zaječara rade u službi građana.