Foto: screenshot youtube turistička organizacija kladova

U opštini Kladovo virusom korona inficirane su još dve osobe, oporavilo se pet, pa je aktivno pozitivno 162 lica, navodi se u dnevnom izveštaju kladovskog Zdravstvenog centra.

U tercijarnim zdravstvenim ustanovama leči se 41 pacijent iz ove opštine. Od početka epidemije zaraženo je 1265 osoba u kladovskoj opštini, oporavila su se 1.062 bolesnika, a od posledica infekcije preminuo je 41 pacijent.

Tokom jučerašnjeg danau kovid mabulantama majdanpečkog Doma zdravlja testirano je sedam osoba i kod dve je potvrđeno prisustvo korona virusa. Obavljeno je deset kontrolnih i pet prvih pregleda, kod četiri pacijenta dijagnostikovana je upala pluća, a deset bolesnika je izlečeno.

U opštini Majdnapek je 78 osoba aktivno zaraženo kovidom 19 i u tercijarnim zdravstvenim ustanovama leči se 18 pacijenata, saznaje Danas od dr Dragana Fudulovića, direktora Doma zdravlja u Majdanpeku. U majdanpečkoj opštini je od početka epidemije zaraženo 746 osoba, hospitalizovano je ukupno 120 bolesnika, izlečeno do sada 645, a od posledica korona virusa preminula su 23 pacijenta.

Izvor: Danas