Aleksandar Vučić, foto: TV Prva/Danas

Kako je parizer iz Vučićevog detinjstva postao parizer budućnosti građana Srbije? U želji da odgovori „na izazov“ glavnog urednika NIN-a, ali pre svega da se narodu predstavi kao deo njega, predsednik Aleksandar Vučić zajedno s ministrima Sinišom Malim i Tomislavom Momirovićem doručkovao je u Palati Srbija hleb i parizer.

Milan Ćulibrk. Glavni urednik NIN-a i čovek koji uspeo u životu – jer naterao je predsednika države da doručkuje parizer.

„Evo naterao sam i njega i Sinišu Malog i Tomislava Momirovića da pojedu taj čuveni parizer. Ali mi se nije svidelo ono što sam video“, govori Ćulibrk.

„E sad lepo da mi stavimo majonez, stavimo majonez na pola hleba kao što smo uvek radili i stavite ovu isečenu salamu, sad možete da je kupite isečenu, ne morate kao ranije, parizer… stavite u pola kilograma hleba, dovoljno za mene…“, demonstrirao je predsednik Vučić.

Ćulibrk na to kaže – „kakav danak neiskustvu, vidi se da ljudi nikada u životu nisu pravili sendvič sa salamom“.

„Videlo se da ne ume da napravi sendvič! Dakle ono čime hrani svoje birače on ne ume da napravi. Trebalo je davno da nauči da na pola kilograma hleba ide bar 100 grama parizera, a ne tri parčeta! I drugo, trebalo je slasno da ga zagrize uz osmeh, da svi vidimo“, šaljivo govori on.

Vučić je doručak počeo rečima: „Aj prijatno momci“.

A momci su, ako je verovati predsedniku, ranom zorom pohitali u market, da kupe parizer, jogurt, majonez i hleb Sava jer su na akciji. Sve to koštalo ih je 580 dinara. Ako neko razume ministre – razume ih jedan penzioner iz Beograda koji je takođe poranio da pazari proizvode na sniženju.

„Video sam neki parizer i još neke stvari“, kaže on.

Upitan da li mu odgovaraju ta sniženja i zna li kolika su, kaže: „Pa kako ne odgovaraju, penzioner sam, imam penziju 22, 23 hiljade“.

On dvadesetdve-tri hiljade dinara, Siniša Mali dvadesetdva-tri-četiri stana – degustator parizera pored njega – Tomislav Momirović, naslednik je porodične kompanije Mona i vlasnik nekoliko hotela…

„Nama upravo predsednik države stalno propoveda to siromaštvo koje svi oko njega ne praktikuju. Nemojte da idete na more, to je bezveze. Neki u kafiću piju kafu, to je bezveze. Ja ću da probam tu salamu. Kakav je to fenomen da su svi oko predsednika države jako bogati, samo on nama propoveda siromaštvo“, govori Biljana Stepanović, glavna i odgovorna urednica magazina Nova ekonomija.

„Nešto što narod voli da jede, nešto na čemu smo svi mi odrasli, nešto što ja i danas često jedem posebno u avionu kada idem u inostranstvo tražim da mi naprave sendvič baš od ovakvog parizera“, govorio je Vučić o salami.

Jedan meštanin Niša kaže na to: „Ponesi ga, daj ga kučetu, da vidiš da li će da jede!“

„Nije u redu da na ovaj način tretira ljude koji jedva preživljavaju“, kaže Stepanović.

„Mesa su otišla gore, ali treba da se pojeftini, narod živi na papriku, bre“, kaže jedna meštanka Niša.

Na pitanje zna li kojih 20 proizvoda su na akciji, jedna Beograđanka govori – „Ne, verovatno oni najgori“.

„Standardu građana neće pomoći ništa, novac je toliko bezvredan tako da te akcije ništa ne znače“, kaže jedan muškarac…

„Građani danas sebi ne mogu da priušte ni onoliko hrane koliko su mogli pre 3 godine – to je zapravo prava cena onog parizera koji smo svi danas gledali kako predsednik jede“, govori Milan Ćulibrk.

Samo što parizer nije zagrizao predsednik, već svi mi.

Izvor: N1

Reklame