U Boru je večeras održan miting Saveza za Srbiju uprkos brojnim pritiscima koji su za cilj imali otkazivanje skupa. Vrhunac je dostignut otkazivanjem zakupa sale u kojoj je skup trebao da se održi. Uprkos tome, skup je održan pred mnoštvom zainteresovanih Borana.

Lideri Saveza za Srbiju prestavili su programsku platformu u 30 tačaka, i razgovarali sa građanima kako bi identifikovali probleme sa kojima se suočavaju u svom svakodnevnom životu.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju, Boško Obradović, za informativni portal „Glas Zaječara“ je izjavio:

„Od formiranja Saveza za Srbiju predsedništvo saveza donelo je odluku da obiđemo čitavu Srbiju, da predstavnimo našu programsku platformu u trideset tačaka i da razgovaramo sa građanima i da čujemo šta su sve problemi svih celova Srbije.

Ono što je definitivno zajedničko svim delovima Srbije jeste odseljavanje mladih i visokoobrazovanih, jeste propast naše domaće privrede i poljoprivrede i sela na uštrb stranih investitora i svega onoga što oni dobijaju od države.

Ono što je posebno alarmantno u poslednje vreme to je rasprodaja naših prirodnih bogatstava. Nijedna vlast do sada nije prodavala naša rudna bogatstva, naše vodene tokove, naše poljoprivredno zemljište i to je nešto čemu zaista svi moramo da stanemo na put.“

Najavljujući dolazak Saveza za Srbiju u Zaječar Boško Obradović na kratko se osvrnuo i postizborna dešavanja u Zaječaru :

„Očekujemo da ćemo doći i u Zaječar. Zaječar je izuzetno važan za Istočnu Srbiju i verujem da postoji dobar potencijal ujedinjene opozicije u Zaječaru i da Savez za Srbiju može da napravi jedan dobar izborni rezultat u čitavoj Istočnoj Srbiji.

Znate kako kaže naš narod u svakom zlu ima nešto dobro. Ovde je dobro to što je raskrinkan jedan politički preletač i prevarant kao što je Boško Ničić. Sada svi oni koji su glasali za njega kao za opoziciju imaju za koga da glasaju, a to je Savez za Srbiju. Kao ujedinjena opoziciona snaga siguran sam da ćemo moći da napravimo jedan dobar izborni rezultat i da ćemo konačno stati na put političkim preletačima i prevarantima.“

1 komentar