Foto: Glassporta.rs
Reklame

Nastavljaju se uspesi zaječarskih džudista. Ovog puta, članovi Džudo kluba “Akademija Todorović” iz Zaječara, koji su predstavljali svoje škole i grad Zaječar na Prvenstvu centralne Srbije u džudou, održanom u Nišu 20. i 21. aprila, piše Glassporta.rs.

Prvog dana osvojene su tri medalje, a Kata Prvanović iz OŠ “Desanka Maksimović” i Pavle Dimitrijević iz OŠ “Ljubica Radosavljević Nada” obezbedili su plasman na Državno takmičenje. Vredi istaći i 3. mesto Bogdana Prvanovića još jednog učenika Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Zaječara.

Drugog dana takmičenja, Ines Kos iz OŠ “Vladislav Petković Dis” je u konkurenciji starijih osnovaca dominantno osvojila prvo mesto i zlatnu medalju u kategoriji do 48 kilograma, dok je Andreja Nižnicki ispred zaječarske Gimnazije zauzeo 3. mesto u konkurenciji takmičara do 75 kilograma. Zadovoljstvo nije krio trener talentovanih džudista Dane Todorović.

“S obzirom na brojnost takmičara i činjenici da je većini naših predstavnika ovo bilo prvo Džudo prvenstvo bili su izuzetni osvojivši četiri treća i jedno prvo mesto, a Kata, Pavle, Ines i Andreja plasirali su se na Republičko Džudo prvenstvo u Beogradu, dok Bogdanu kao najmlađem to nije pošlo za rukom, samo iz razloga što za učenike 3. razreda nema završnog takmičenja na nivou države”, naglašava Todorović.

Školsko prvenstvo Centralne Srbije ove godine je bilo izuzetno jako takmičenje, a učestvovalo je skoro 500 takmičara iz osnovnih i srednjih škola sa teritorije niškog, pirotskog, topličkog, rasinskog, jablaničkog, pčinjskog, zaječarskog i borskog okruga.

Izvor: Glassporta.rs