Dejan Perić

Poštovani sugrađani/ke i vi koji to niste u budućem periodu očekujte serijal mojih kolumni o bitnim događajima koji nas okružuju, kako u našem Zaječaru, tako i u zemlji.

Na portalu “Glas Zaječara” biće obajvljivane kolumne u vidu teksta, kao i kratke kolumne/komentari/dosetke namenjene društvenim mrežama na kanalima pomenutog medija.

Događaja je puno, svakodnevno iskaču, prosto jedan drugi prestižu. Žalosno je samo što je svaki novi apsurdniji i bizarniji od prethodnog. Uglavnom su to dešavanja za koje se retko može čuti na nacionalnim frekfencijama ili se ćuti u medijima pod kontrolom vlasti. Naravno, tu su i ljudi u javnom životu koji čine da ti događaji budu takvi kakvi jesu.

Razmere apsurdnosti su tolike da bi Kami i Jonesko dali čitavo bogatstvo da mogu biti savremenici ovog doba u ovoj zemlji.

Namerno izbegavam termin “država” pošto svakodnevno gubimo atribute države, a sve više postajemo zemlja, geografska odrednica.

Imajući u vidu moju skromnu veštinu pisanja, poenta nije na literalnom briljiranju, već da se o pojedinim događajima čuje, promišlja i komentariše.

Prema tome, čitamo se ili skrolujemo, kako god. Obe stvari su legitimne. Vaš prst je na displeju/mišu.

Građanin nepokorni Dejan Perić

Reklame