Voz stoji kod Vratarnice

Na pruzi nedaleko od Zaječara, kod sela Vratarnica, iz šina je iskliznuo vagon cisterna kojim se, prema saznanjima portala istmedia.rs, prevozila fosforna kiselina.

Meštani Vratarnice javili su tom portalu da su jutros oko 6.00 na mestu incidenta vidjena vatrogasna vozila i vozila policije.

Srbija kargo: Kod Zaječara iskliznuo vagon natovaren fosfornom kiselinom, ali nema curenja

Na delu pruge izmedju stanica Zaječar i Minićevo, noćas oko 20 minuta posle ponoći, vagon cisterna natovarena fosfornom kiselinom, iskliznula je iz šina, ali nije se prevrnula i curenja toksičnih materija nema, potvrdila je kompanija „Srbija kargo“.

Kako je navedeno u saopštenju „Srbija kargo“, na lice mesta izašli su vatrogasci i policija i utvrdili su da nema povredjenih.

U sastavu teretnog voza bilo je 12 vagon cisterni od kojih je iz šina isklizula prva do lokomotive, ali se nije prevrnula, piše u saopštenju.

Na licu mestu nalazi se i zajednička železnička komisija Infrastrukture železnice Srbije i Srbija kargo za isledjenje vanrednih dogadjaja, koja će utvrditi uzrok ovog iskliznuća, dok je železnički saobraćaj na ovom delu pruge trenutno u prekidu, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Beta

Reklame