Reklame

Krizni štab za suzbijanje epidemije virusa korona odlučio je da tokom predstojećeg vikenda u Srbiji budu zatvoreno „sve osim prodavnica prehrambene robe, apoteka i benzinskih pumpi“, kao i da budu suspendovane sve kulturne i najveći broj sportskih manifestacija.

Član štaba, vojvodjanski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković kazao je da će i naredne nedelje nastava za srednjoškolce biti organizovana onlajn a da će na taj vid nastave preći i osnovci od petog do osmog razreda.

„Situacija je vanredna, imamo jedan vremenski period blagog povećanja broja novozaraženih i po prognozama epidemiologa, brojevi će rasti u narednom periodu ali je dobro da taj rast nije eksponencijalno izražen. Nema ogromnog skoka, a to je posledica i vakcinacije i činjenice da najveći deo gradjana ipak poštuje mere“, kazao je Gojković novinarima posle sednice Kriznog štaba.

Navodeći da se vakcinacija sprovodi „kontunirano“, on je dodao da je do sada upotrebljeno oko 1,85 miliona doza vakcina a da je skoro 700.000 gradjana revakcinisano.

Najavio je i da će biti otvoreni novi punktovi kako bi se omogućilo što većem broju gradjana da se vakcinišu.

Izvor: Beta