Marijana Ilić, i Mileva Knežević, nekadašnje rukometašice Zaječara tužile su klub RK Zaječar 1949 zbog neisplaćenih zarada. Usled nemogućnosti uručenja tužbe Marijane Ilić iz Beograda i Mileve Knežević iz Latkovca RK Zaječar 1949 iz Zaječara, iste se postavljaju na sajt RSS, čime se smatraju uručenim.

Kako portal Glas Zaječara saznaje Marijana Ilić, i Mileva Knežević, nekadašnje rukometašice Zaječara tužile su klub zbog neisplaćenih zarada.

Tuženi RK Zaječar 1949 iz Zaječara je dužan da podnese svoj pismeni odgovor na obe tužbe u roku od 8 (osam) dana od kada su tužbe postavljene na sajt RSS, 10. februara 2020.

U odgovoru na tužbe tuženi je dužan da istakne procesne prigovore, a naročito prigovor nadležnosti Arbitraže, te da se izjasni o tužbenim zahtevima, da li iste priznaje ili ne priznaje, zatim ako osporava tužbene zahteve dužan je da iznese činjenice na kojim tuženi zasniva svoje navode, dokaze kojima se utvrđuju te činjenice, te pravni osnov za svoje navode, kao i da li izričito zahteva održavanje usmene rasprave pred Arbitražom.

Odgovoru na tužbe mora da sadrži i druge podatke koje mora da sadrži svaki podnesak u smislu čl. 37 Pravilnika o stalnoj arbitraži RSS.

Ako odgovori na tužbu imaju nedostatake zbog kojih se po njima ne može postupati, smatraće se da tuženi nije podneo odgovore na tužbu.

Ako tuženi ne odgovori na tužbe ili odbije da učestvuje u postupku ili dostavi nekompletne odgovore, sa postupkom će se nastaviti po odredbama Pravilnika o stalnoj arbitraži RSS, pri čemu se ne smatra da ovo propuštanje znači da tuženi priznaje navode i zahteve sadržane u tužbama.

Iz RK „Zaječar 1949“ kažu da će se uskoro oglasiti saopštenjem u vezi ovog slučaja.