U Zaječaru je danas organizovana manifestacija “Ulica Vaskršnje radosti“ u okviru koje su, u ulici Timočke bune, postavljeni štandovi sa raznovrsnim đakonijama i proizvodima domaće radinosti.

Posetiocima su se obratili gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i njegovo preosveštenstvo Episkop timočki gospodin Ilarion, a priređen je i bogat kulturno- umetnički program.

Nastupili su: Gradsko pevačko društvo „Stevan Mokranjac“, Dečiji hor Sabornog Hrama Rođenja Presvete Bogorodice, Stariji i mlađi dečji gradski folklorni ansambl „ZO-RA“ iz Zaječara, kao i KUD-ovi „Zoran Gajić“ iz Rgotine, „Romulijana“ iz Gamzigrada, „Sloga“ iz Vražogrnca, “Novo doba”, Grlište, „Penzioner“ i “Nikola Pašić” iz Zaječara.

Priređen je i nastup učenika osnovnih škola “Ljuba Nešić” i “Ljubica Radosavljević Nada”, kao i “Zumba sa Gagom”. Organizovano je i takmičenje u pripremanju gulaša i degustacija gulaša, a podeljena su i vaskršnja jaja.

Vuk Jonović, učenik petog razreda OŠ „Hajduk Veljko“ u Zaječaru pobednik je tradicionalne 11. Tucijade koju Timočka eparhija organizuje svake godine na Vaskrs u porti zaječarskog hrama.

Vladika Ilarion je pobedniku uručio ukrašeno vaskršnje jaje na čijem postolju se ispisuju imena pobednika. Jaje, koje je ukrasio profesor likovne kulture Braniša Đorđević, pobednik čuva u svom domu sve do Vaskrsa naredne godine, prenosi Zamedia.

Organizatori su: Turistička organizacija grada Zaječara, Eparhija Timočka i Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu “Zoran Radmilović, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Reklame