Foto: fira.rs

U Zaječaru se danas održava drugo kolo Fudokan lige šampiona Srbije. Turnir je organizovao Fudokan savez Srbije uz tehničku podršku Karate kluba Tenshi iz Zaječara.

Dragiša Simonović predsednik Sportskog saveza grada Zaječara je otvorio takmičenje, pozdravio sve pristune u sportkoj hali na Kraljevici, i naglasio da će grad uvek podržati ovakva takmičenja. Selena Ivanović trener i predsednik Karate kluba Tenshi Zaječar kaže da joj je ukazana velika čast što je klub tehnički organizator, i da je ovo značajno takmičenje za grad.

Zoran Jakovljević generalni sekretar Fudokan saveza Srbije kaže da je sve ovo testiranje i kvalifikacija sportista , trenera i sudija kako bi se napravio što kvalitetniji nacionalni tim za učešće na predstojećem šampionatu sveta u Nemačkoj  koje se održava od 1. do 3.novembra.

Takmiči se 250 takmičara iz 18 klubova.

Milan Đokić predsednik disciplinske komisije i nacionalni trener kaže da su ovakva takmičenja veoma važna, jer prvenstveno promovišu sport.

Prvo kolo održano je u Leskovcu sredinom marta.Finale Fudokan lige šampiona Srbije na kome će biti  proglašeni najuspešnijii takmičari I klubovi ,biće održano 26. maja u Zrenjaninu.

Izvor: fira.rs