foto:pixabay
Reklame

Ove godine zbog hladnog vremena nova grejna sezona startovaće od ponedeljka 11. oktobra. Na zalihama ima dovoljno energenata tako da su obezbeđeni svi uslovi za proizvodnju i distribuciju toplotne energije u JP “Jedinstvo” Kladovo koje greje oko 140 hiljada kvadrata stambenog i poslovnog prostora u Kladovu i Brzoj Palanci.

U toku su tople funkcionalne probe sistema koje podrazumevaju proveru rada opreme i postrojenja, a uporedo se kontroliše i funkcionalnost toplovodne mreže i grejnih instalacija, korisnika daljinskog grejanja koji se toplotnom energijom snabdevaju iz kotlarnica „Centar“ i „Pemci 1“ u Kladovu i u Brzoj Palanci.

Što se tiče nove toplane na bio masu, kako navode nadležni, kotlovska postrojenja instalisane snage 6 megavata nakon stavljanja u funkciju neće se gasiti od početka do završertka grejne sezone.

Stanovnici Kladova i Brze Palanke priključeni na daljinsko grejanje isporučenu toplotnu energiju u novoj grejnoj sezoni plaćaće po nepromenjenoj ceni, budući da je Opštinsko veće početkom septembra jednoglasno odbiulo zahtev JP “Jedinstvo” za povećanje cene grejanja.

Za potrošače to znači da će za daljinsko grejaje plaćati 76,50 dinara po kvadratu za stambeni i poslovni prostor bez mernih uređaja, dok će vlasnici stanova i poslovnog prostora u objektima sa mernim uređajima na ime varijabilnog dela čija cena zavisi od cene energenata i dalje izdvajati 5,36 dinara po kilovat času, odnosno 220 dinara za fiksni deo po kilovatu utrošene energije.

Izvor: Danas