Gradska kuća u Boru (foto: Vojin Mitrović / Cenzolovka)
Reklame

U Boru je evidentirano osam novoinficiranih korona virusom, sopštio je gradski Štab za vanredne situacije prenoseći podatke Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara.

Računajući novozaražene na teritoriji grada je 25 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

Saopšteno je takođe da u Opštoj bolnici u Boru nema hospitalizovanih bolesnika koji su pozitivni na virus, kao i da je u kovid ambulanti „Rudar“ obavljeno 26 prvih i dva kontrolna pregleda.

Pres služba Opštine Negotin objavila je da je u poslednja 24 časa, od 75 ukupno obrađenih testova, u 15 slučajeva potvrđeno prisustvo korona virusa i u negotinskoj opštini je 45 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

U isto vreme, prema podacima negotinskog Zdravstvenog centra, u kovid ambulanti 23 pacijenta imala su prvi, a tri kontrolni pregled, a u pedijatrijskoj kovid ambulanti obavljeno je 26 pregleda.

Na kovid odeljenju Zdravstvenog centra Negotin nema hospitalizovanih pacijenata koji su pozitivni na virus. Inače, u negotinskoj opštini je od početka pandemije registrovano 2655 osoba pozitivnih na koronavirus.

Svaki deseti juče testiran u kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek bio je pozitivan na korona virus.

Naime, kod četiri od 39 testiranih osoba potvrđeno je prisustvo virusa čime je broj aktivno zaraženih uvećan na devet.

Kako Danas saznaje od nadležnih u ovoj zdravstvenoj ustanovi, juče su obavljena četiri prva i šest kontrolnih pregleda. Nijedan od obolelih nije hospitalizovan.

Od početka epidemije korona virusom zaraženo je 1.498 osoba, izlečeno je 1.435, a od posledica virusne infekcije preminula su 53 pacijenta.

U četvrtom talasu epidemije u majdanpečkoj opštini inficirano je 20 osoba, oporavilo se 14, a preminuo jedan pacijent.

Prema izveštaju Zdravstvenog centra Kladovo u opštini Kladovo novoinficirano je 11 osoba, izlečen je jedan pacijent i aktivno pozitivno je 117 osoba.

U kladovskoj opštini je od početka epidemije korona virusom zaražena 1.891 osoba, oporavilo se 1.696 bolesnika, a od posledica virusne infekcije preminulo je 78 pacijenata.

Izvor: Danas