Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović posetio je danas Zaječar.

Tom prilikom posetio je GU Zaječar, gde je razgovarao sa građanima, a zatim održao konferenciju za novinare.

Tom prilikom novinar portala Glas Zaječara, Miljko Stojanović, postavio je pitanje ministru Stefanoviću o automobilima bez registarskih oznaka koji su bili viđeni na lokalnim izborima u Boru, kao i godinu dana ranije u Zaječaru. Gradonačelnik Ničić pokušao je da diskredituje našeg novinara, ali ministar Stefanović je ipak odgovorio…

Da je pitanje bilo na mestu pokazuju i naslovi portala u Boru koji su usnimili takođe vozila bez tablica.

foto: printscreen solarismedia.rs

Vozila bez tablica ne predstavljaju novinu – pojavljivala su se širom Srbije na dan izbora, o čemu svedoči i jedna od diskusija na društvenoj mreži „Twitter“ o poreklu vozila koja su uočena u Zaječaru.

I sadašnji gradonačelnik Zaječara je u više navrata, u prethodnom periodu, na svom Facebook profilu iznosio opažanja vezana za upotrebu vozila državnih organa u toku sprovođenja izbora, kao i opažanja vezana za regularnost izbornog procesa na lokalnim izborima 2013. i 2017. u Zaječaru. Opaske je izneo, svojevremeno, i na spremnost policije da interveniše.

O tome se i zvanično oglasio Pokret za Krajinu saopštenjem:

Kako smo saznali automobilima su na dan izbora izdate tablice (PROBA), kako bi se kamuflirala kancelarija za KIM, čija su vozila zaista bila tog izbornog dana u gradu na Timoku.

Kao što je ministar policije Nebojša Stefanović rekao da mu je drago što desetak džipova bez tablica u izbornom danu prošle godine nisu činila nikakva prekršajna dela, osim što nisu imali tablice, i nama je drago što je Ničić održao reč i sačuvao obraz. Stoka se vezuje za rogove a ljudi za reč.

Zanimljivo je i to da je novinarima bilo uskraćeno snimanje za vreme sastanka minstra Stefanovića sa građanima, tj bilo je dozvoljeno snimanje samo na par minuta zbog navodne velike guzve, ali je našoj redakciji bilo i toliko dovoljno da među znatiželjnim građanima prepozna odbornike SNS-a, kao i članove pomenute partije, koji su imali pripremljena pitanja za ministra Stefanovića, kako bi današnji performans izgledao besprekorno – što bi rekli po P.S-u.

Reklame