Foto: Eparhija timočka
Reklame

Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki gospodin Ilarion proslavio je u utorak 10. avgusta 2021. godine sedmu godišnjicu hirotonije i uvođenja u tron episkopa timočkih. Tim povodom, u hramu Svetog oca Nikolaja u Donjem Milanovcu Preosvećeni Episkop Ilarion služio je svetu arhijerejsku Liturgiju zajedno sa Njegovim Preosveštenstvom Episkopom buenosajreskim i južno-centralnoameričkim Kirilom, arhimandritima Stefanom, Kozmom i Jovanom, protojerejem-stavroforom Lukom Jovićem, protosinđelom Zaharijom, protojerejima Sašom Stepanovićem i Ivanom Milanovićem, jeromonahom Enohom, protonamesnikom Radojem Mijovićem, Jerejom Nikolom Stojancem, arhiđakonom Ilijom, jerođakonom Romanom i đakonima Vukom Jovanovićem i Urošem Pamučarem.

Nakon čitanja Jevanđelja Episkop Kirilo besedio je sabranim vernicima a Episkopu Ilarionu je čestitao jubilej zablagodarivši mu na pozivu i gostiprimstvu i poželevši mu da u duhovnom i telesnom zdravlju još dugo vodi poverenu mu pastvu.

Nakon svete Liturgije, vladika Ilarion je primio darove od predsednika Opštine Majdanpek g. Dragana Popovića, od vladike Kirila i od igumana Kozme koji mu je uručio poklon u ime sveštenstva i monaštva timočke Eparhije. Episkop timočki je potom zablagodario svima na molitvenom sabranju, gostoprimstvu, ljubavi i podršci.

Reklame