Reklame

Već nekoliko nedelja glavni promoter „komunalnih uspeha“ sadašnje lokalne vlasti, iako nema nikakvu funkciju u gradu, već je kmet-preletač iz Velikog Izvora, Neli Nikolić, se po društvenim mrežama hvališe „velikim komunalnim uspesima“ lokalne vlasti.

Probudili se naprednjaci, čim su stigle pare iz Beograda, te se nasumično, bez planova, dozvola, asfaltira, kupuju dečije igračke itd. Sve se radi manje-više haotično sa željom da se nekao pokriju prespavane četiri godine mandata. Kao ilustracija za ovu konstataciju neka posluži sledeća priča.

Radi se o selu Leskovac, na obali Grliškog jezera. Glavni gradski bot Neli (nadimak su mu dali njegovi sadašnji partijski saborci) je slavodobitno objavio da je selo Leskovac komunalno sređeno i da je sada za primer. Glavna stvar je bilo čišćenje jaruge koja ide posred sela i štiti od mogućih poplavnih talasa. Kreće od seoskog trafoa i završava se spajanjem sa Bukaričkim potokom. Sama jaruga je dugačka oko 500 metara i godinama je zapostavljena od samih meštana, ali i od lokalne vlasti.

Elem, Nikolić je javio da je jaruga očišćena, te da je selo „spaseno“ od potapanja. Idući tragom ove vesti ekipa Glasa Zaječara je obišla selo Leskovac i pogledalo drugu stranu medalje. I, ovde smo otkrili da Nikolić sa lakoćom obmanjuje i lažucka javnost. Da je tako pokazaće fotografije koje smo napravili na licu mesta.

Prvo, nije istina da je očišćena čitava jaruga, već samo jedan deo i to nekih 200 metara i to ispred kuće odbornika SNS-a Ivkovića. Da li je to u stvari i bio razlog što je mehanizacija „Timok održavanja“ dovučena u selo? Deo jaruge ispred je pun plastičnih flaša i drugog otpada, kao što je nastavak jaruge ka Bukaričkom potoku pun rastinja, kao da ste u prašumi. Da laža bude veća-baš pored jaruge je pukla vodovodna cev, stvara se mali potok i preti opasnost da ovaj deo sela ostane bez vode. Sve su to mogli da vide ljudi koji su „čistili“ jarugu, ali oni nisu obraćali pažnju što ekipa Vodovoda več dve nedelje ne dolazi da sanira kvar, makar zbog izbora i hvalisanja Nikolića.

Uz ovaj tekst pogledajte i fotografije koje ilustruju ovaj „ogromni“ komunalni uspeh gradske vlasti.

Slika 1. Početak jaruge sa gumama i flašama

Slika 2 – Očišćeni deo jaruge

Slika 3 – Prašuma do jaruge