Foto: Zajecaronline

Povodom saznanja da je račun Centra za socijalni rad blokiran, kao i da ova ustanova otežano radi, iz ove institucije stigao nam je odgovor direktorke Mirjane Radivojević, koja je potvrdila da je račun u blokadi i da se jednokratne novčane pomoći ne isplaćuju.

Samo par dana nakon poslatog maila Centru za socijalni rad u Zaječaru, stigao je odgovor iz ove institucije u gradu na Timoku.

Odgovor direktorke Mirjane Radivojević, prenosimo u celosti.

Odgovarajući na vaš zahtev, dostavljamo vam sledeće informacije:

„Račun Centra za socijalni rad „Zaječar“ je aktuelno blokiran od 4.oktobra 2019.godine.
Iznos blokade je 92.403,85 dinara. Razlog blokade je prinudna naplata. Jednokratne novčane pomoći se ne isplaćuju.

Razlog je što je finansijski plan za 2019.godinu, za ovu svrhu, realizovan u potpunosti.
Izmene u okviru plana (u smislu korekcije planiranog iznosa), i kompletno finansijsko poslovanje Centra (bez obzira na izvor finansiranja) je, od početka ove godine, uslovljeno novim sistemom izvršenja budžeta (takozvanim ISIB-om), uvedenim u oblast socijalne zaštite.

Ukratko, to znači da se celokupno finansijsko poslovanje odvija preko nadležnog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje saglasnost za transakcije dobija od Ministarstva finansija.

Zahtev za izmenu plana nadležnom Ministarstvu je podnet početkom avgusta meseca tekuće godine“.

Podsećamo, da je Centar za socijlni rad „Zaječar“ počeo sa radom daleke 1959. godine i do 2008. godine bio je jedina ustanova socijalne zaštite u gradu na Timoku.

Reklame