Foto: Pozorište

Festival „Dani Zorana Radmilovića“ biće organizovan od 17. do 24. oktobra u Zaječaru. Organizatori su objavili program festivala koji se ove godine, u čast velikog pozorišnog glumca Zorana Radmilovića, organizuje po 32. put.

U utorak, 17. oktobra, u sali pozorišta, u okviru predfestivalske večeri, od 19 sati, biće priređeno književno veče posvećeno pedesetogodišnjici predstave „Radovan III“, akademika Dušana Kovačevića.

U sredu, 18. oktobra, u 18 sati, na spomenik Zoranu Radmiloviću biće priređen „Pesnički pozdrav Zoranu Radmiloviću“, dok će u 20 sati, u sali pozorišta, u izvođenju glumaca Beogradskog dramskog pozorišta, biti izvedena predstava „Prafaust“ Johana Volfganga Getea, a u režiji Borisa Liješevića.

U četvrtak, 19. oktobra, od 20 sati, biće izvedena predstava Narodnog pozorišta u Beogradu pod nazivom „Očevi i oci“ Slobodana Selenića, a u režiji Veljka Mićunovića, dok će u petak, 20. oktobra, takođe od 20 sati, biti izvedena komedija Jugoslovenskog dramskog pozorišta Beograd „Razvojni put Bore Šnajdera“ koju je po tekstu Aleksandra Popovića, režirao Egon Savin.

U subotu, 21. oktobra, od 20 sati, na programu je predstava italijanskog književnika Đovana Bokača „Dekameron“, u izvođenju glumaca JU Gradskog pozorišta iz Crne Gore, Kulturnog centra Bar – Festval Barski ljetopis Bar i Narodnog pozorišta Niš. Režiju predstave potpisuje Dejan Projkovski.

U nedelju, 22. oktobra, takođe od 20 sati, biće izvedena predstava rađena po tekstu Ive Andrića „Gospođica“ Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke, u režiji Đurđe Tešić, dok će u ponedeljak, 23. oktobra, publika moći da pogleda predstavu „Čista kuća“ Sare Rul, u izvođenju glumaca „Ateljea 212“ iz Beograda. Predstava je na programu od 20 sati.

Festival će, u utorak, 24. oktobra, u čast nagrađenih, zatvoriti predstava zaječarskog pozorišta „Čehovljeva soba, sezona prva“, po motivima priča Antona Pavloviča Čehova, u adaptaciji Nikole Zavišića, koji je i reditelj predstave. Predstava je na programu od 20 sati.

Cena karata biće naknadno objavljena.

Izvor: Zamedia

Reklame