Foto: Prinscreen FB Boško Ničić

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić saopštio je putem društvene mreže fejsbuk da je požar na sanitarnoj deponiji “Halovo 1” – Zaječar, koji su evidentno izazvali “sakupljači” sekundarnih sirovina paljenjem kablovskog otpada, danas konačno saniran.

Prema njegovim rečima za razliku od jučerašnjeg dana kada je požar na sanitarnoj deponiji “Halovo 1” – Zaječar, koji su evidentno izazvali “sakupljači” sekundarnih sirovina paljenjem kablovskog otpada, još tinjao, danas je isti, trodnevnim izuzetnim naporima radnika d.o.o “LD”, JSKP “Zaječar” i pripadnika SVS MUP Srbije u Zaječaru, potpuno saniran.

„Trenutno se radi na preventivnom zatrpavanju zemljom kompletne zapadne strane deponije kako bi se sprečilo eventualno ponovno izbijanje sličnog požara. ŠVS naložio je NO JKP i rukovodstvu JSKP “Zaječar” da HITNO postave kontejnere za dvadesetčetvoročasovno dežurstvo stražarske službe deponije i onemogućavanja ulaska bilo kog neovlaščenog lica na istu“.kazao je Ničić.

On dodaje i to da je posebno naložena zabrana bilo kakvog sakupljanja i spaljivanja otpada na deponiji kao i odlaganja od bilo kojih lica sem ovlaščenog JKP za te poslove.

Reklame