Foto: supermarketnews
Reklame

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, saopštio je putem društvene mreže fejsbuk da je otvaranje LIDL-a planirano za poslednju nedelju septembra ili početak oktobra.

Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara kazao je da je danas sa saradnicima obavio razgovore sa predstavnicima kompanije “Lidl” u Srbiji, zaduženih za ekspanziju, investicije i nabavke, na temu otvaranja njihovog objekta u Zaječaru i uređenja Čupićeve ulice i autobuskog stajališta u okviru kompleksa “Capitol park/Lidl”.

„Rekonstrukcija dela ulice, uz sufinansiranje kompanije “Lidl”, a u potezu kafana “Dva brata” do Ustaničke ulice, sa kompletnom zamenom atmosferske kanalizacije, rasvetom, autobuskim stajalištem i trotoarima, obaviće se u periodu 1-20.09.2020. godine dok će svečano otvaranje objekta biti poslednje nedelje septembra ili prve nedelje oktobra meseca“.istakao je NIčić.

Prema njegovim rečima u radni odnos u budućem objektu “Lidl”-a , čija je površina 2.700 m2, već je primljeno 30 radnika.

On je još kazao da početkom naredne nedelje započeće izgradnja i druge faze “Capitol parka” u Zaječaru (prema ulici Đure Salaja) sa četiri nova maloprodajna objekta ukupne površine oko 1.400 m2.

„Ostatak ulice Čupićeve, sa kružnim tokom kod skretanja ka pruzi, te rekonstrukcija Ustaničke ulice i probijanje Nemanjine ulice, obaviće se početkom naredne godine nakon rešavanja imovinskih odnosa i izrade projekata, a posle prodaje imovine bivše firme “Zaječarpromet” u Čupićevoj ulici (razlog toga je da radovi i mehanizacija ne oštete tek rekonstruisani kolovoz i teotoare)“. zaključio je on.

Podsećamo, agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju imovine preduzeća Zaječar promet, piše eKapija. Sredinom decembra gradonačelnik Zaječara kazao je gostujući na Magnum radiju, da je zemljište Zaječar prometa kupila kompanija MOL i da će na tom mestu izgraditi pumpu, a da će biti izgrađen i restoran KFC.

Podsećamo i to, da je bivši gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović, najavio početak izgradnje LIDL-a 25. septembra, za mart 2017. godine.

„Juče sam u Beogradu razgovarao sa predstavnicima kompanije Lidl. Oni su počeli sa otkupom kuća u Zaječaru na lokaciji gde se planira gradnja, koja će početi u martu 2017. godine. Raduje me i to što će ova kompanija zaposliti 85 ljudi“, istakao je tadašnji gradonačelnik Zaječara, Velimir Ognjenović.