Foto: Glas Zaječara

U 22,45 časa pod pratnjom policije konvoj sa vozilima uputio se put Srbije čime je stavljena tačka na četvorodnevnu dramu koju je dvadesetak državljana Srbije proživljavalo na graničnom prelazu Nikelsdorf. Kako saznaje portal Glas Zaječara trenutno su na graničnom prelazu sa Srbijom.

Nakon pisanja portala „Glas Zaječara“ prva pomoć na Nikelsdorf je stigla iz Beča, od sunarodnika koji su se hitro organizovali i prokupili prvu pomoć u vidu namirnica, sanitarnog materijala i vode.

Ubrzo je usledio i dugo očekivani poziv iz Ambasade Republike Srbije i kratko obaveštenje da će u toku večernjih časova biti organizovan prolazak ka Srbiji.

Kako saznajemo konvoj sa vozilima stigao je do granice Srbije. U toku je procedura oko ulaska u našu zemlju, i očekuje se da uskoro pređu granični prelaz i upute se ka svojim kućama.

Podsećamo, dvadesetak građana Srbije, iz Zaječara, Niša, Prokuplja, Šida, kako su oni kazali za portal Glas Zaječara, već četiri dana su se nalazili na graničnom prelazu Nikelsdorf, između Austrije i Mađarske. Prema njihovim rečima, policija Austrije nije ih puštala dalje, pošto granica Srbije je zatvorena. Niko iz ambasade Srbije se nije oglašavao, a polako su ostajali bez hrane i vode.

Prva pomoć stigla je iz  Beča, od sunarodnika do kojih je vest stigla putem društvenih mreža i koji su se odmah organizovali i kreneuli put Nikelsdorfa kako bi doneli hranu, vodu i ostale potrebštine.

Reklame