Granični prelaz Nikesdorf, foto: Glas Zaječara

Nakon pisanja portala „Glas Zaječara“ o nevolji koja je zadesila dvadesetak državljana Republike Srbije koji su na graničnom prelazu Nikelsdorf proveli četiri dana čekajući odobrenje da nastave put ka kući, usledio je preokret.

 

Dvadesetak građana Srbije, iz Zaječara, Niša, Prokuplja, Šida, izajvilo je jutros za portal Glas Zaječara, da su već četiri dana „zarobljeni“ na graničnom prelazu Nikelsdorf, između Austrije i Mađarske.

Prema njihovim rečima, granična policija Austrije nije im dozvolila da nastave put, pošto je granica Srbije zatvorena.

Niko iz ambasade Srbije, prema rečima naših sagovornika nije se oglasio, a u momentu kada smo stupili u kontakt sa njima zallihe hrane i vode bile su pri kraju.

Prva pomoć stigla je iz  Beča, od sunarodnika do kojih je vest stigla putem društvenih mreža i koji su se odmah organizovali i kreneuli put Nikelsdorfa kako bi doneli hranu, vodu i ostale potrebštine.

Prva pomoć stigla iz Beča, foto: Glas Zaječara

Ubrzo je usledio, prema rečima naših sagovornika, i poziv od nadležnih predstavnika ambasade Republike Srbije u Beču, i prema nezvaničnim informacijama dvadesetak državljana Srbije će sa graničnog prelaza Nikelsdorf krenuti put Srbije u večernjim časovima.

Sa dobrotvorima, foto: Glas Zaječara