Foto: https://www.pexels.com/photo/selective-focus-photography-white-button-up-collared-top-297933/
Reklame

Kada se obeležavaju bitni životni datumi pokloni su neizbežan momenat. Prilike i povodi zbog kojih biste želeli da obradujete sebi dragu osobu mogu biti razni, a pokloni i iznenađenja i bez nekog posebnog povoda su vrlo lep gest i uvek su dobrodošli.

Foto: https://www.pexels.com/photo/pair-of-gray-vans-low-top-sneakers-beside-black-shirt-sunglasses-and-watch-1639729/

Uglavnom je popularno mišljenje da je mnogo lakše odabrati pravi poklon za ženu nego za muškarca. Ukoliko ste u potrazi za savršenim poklonom za sebi dragog muškarca, u nastavku teksta vam dajemo nekoliko ideja koje bi mogle da vam budu od koristi.

Komadi odeće sa kojima sigurno nećete pogrešiti

Odeća je univerzalan poklon koji je uvek i svima potreban i koje nikada ne može biti previše. Za razliku od žena, muškarci su obično vrlo jednostavni kada je odeća u pitanju. 

Kao najpraktičniji komadi odeće koje možete pokloniti svom muškarci su svakako kvalitetne majice. Mogu se nositi svakodnevno, kombinovati u različitim prilikama i uvek su potrebne i korisne. 

#1 Kako izabrati adekvatnu mušku majicu?

Na prvi pogled izgleda jednostavno izabrati majicu, ali ne bi bilo loše da ima u vidu par smernica prilikom odabira. 

Boju, materijal i dezene majica birajte zavisno od ukusa i stila osobe kojoj je poklanjate. Ono što je važno je da obratite pažnju na kvalitet

Iako se trendovi stalno menjaju, pa su različiti stilovi u modi, najbolja opcija je birati majice u odgovarajućoj veličini, koje neće biti ni previše male niti velike. U proteklih nekoliko sezona vrlo su popularne majice sa V izrezom, ali ovakva garderoba preporučuje se najpre muškarcima koji su u dobroj formi. 

Među mlađom populacijom su popularne velike i široke majice, ali ukoliko radije birate skladnost i udobnost fit majice su bolja opcija. Fit majice će naglasiti torzo i prekriti nedostatke, najpre u predelu stomaka. 

Takođe, majica ne bi trebalo ni da bude previše uska, kako ne biste postigli negativan efekat.

#2 Košulja sa manžetnama je pun pogodak

Kvalitetna košulja od nekog finog materijala je savršen poklon za muškarca i nešto što je neophodno da svaki muškarac ima u svom ormaru za posebne prilike, bez obzira na njegov svakodnevni stil oblačenja. 

Ukoliko se odlučite da je košulja idealan poklon za vašeg muškarca, savetujemo vam da odvojite malo više novca, kako biste odabrali finije i kvalitetnije materijale, ali i da biste mogli i da upotpunite poklon manžetnama za rukave. Kvalitetne košulje sa elegantnim i diskretnim manžetnama će dodati na otmenosti i upotpuniti stil vašeg muškarca. 

Neki od najprodavanijih i najtraženijih modela su košulje u beloj ili svetlo plavoj boji, kao i košulje sa prugama. Vrlo lepo se uklapaju u ostatak odevne kombinacije, te će sigurno biti dobar izbor za vašeg muškarca. 

#3 Dukserice i džemperi su odličan izbor

Ukoliko poklon kupujete u nekom hladnijem periodu ili tokom praznika, džemperi i dukserice mogu biti odlično rešenje. Ležerni su i uvek korisni. 

Između dukserice ili džempera ćete se vrlo lako odlučiti, u zavisnosti od toga šta vaš muškarac više preferira. 

Dezeni i stilovi su razni, a vi ih možete birati i skladu sa godišnjim dobom u kom kupujete poklon ili trenutnim trendovima. Ukoliko se ne vodite takvim kriterijumima, neke neutralne boje koje se lako kombinuju su pun pogodak. Ono što je važno je da birate udobne i prijatne materijale bez obzira na to da li ste se odlučili za duksericu ili džemper.

Muški aksesoari – poseban dodatak stilu 

Modni dodaci ili aksesoari su neophodni kako bi zaokružili i naglasili celokupan izgled i odevnu kombinaciju. Za razliku od žena, muškarci u većini slučajeva ne komplikuju previše kada su u pitanju modni dodaci. 

Savršen predlog modnik dodataka u muškim odevnim kombinacijama je klasika – sat, kaiš, lančić.. Za koji god aksesoar da se odlučite u pitanju, birajte najpre kvalitet i dobar ukus.

Ukoliko najpre birate muški sat, trebalo bi da budete spremni na to da odvojite malo veću količinu novca kako ne biste štedeli na kvalitetu i stilu kada birate poklon za svog muškarca. 

Kaiševe svi koristimo, uvek su dobra investicija i nikada ne mogu biti nepotrebni. Birajte fine kaiše, od prave kože ili nekog drugog kvalitetnog materijala koji će trajati i odisati luksuzom i stilom. Najpopularniji su klasični kaiševi u crnoj ili braon boji sa diskretnom kopčom za upotpunjen izgled.

Ukoliko je muškarac kome kupujete poklon poznat kao gospodin istančanog ukusa, kravata bi bila idealan poklon za njega. Elegantna svilena kravata, pažljivo birana, upotpuniće njegov stil. 

Takođe, neke od odličnih ideja za muške poklonu su i kvalitetni kožni novčanici ili muški parfemi. Poklonićete mu nešto praktično i funkcionalno, pa će mu vaš poklon biti vrlo koristan. Ukoliko niste kreativan tip osobe, sa klasičnim poklonima nema greške. 

Ideja za poklon muškarcu je mnogo, a savršen poklon možete odabrati samo vi. Birajte ono što znate da vaš muškarac voli i za šta znate da će mu biti od koristi. Vaš uložen trud i ljubav će sigurno biti primećeni, a u tom slučaju nikada nema greške.