Reklame

Dragi naši čitaoci, upoznajte jednog atipičnog policajca koji ima talente za slikanje i pisanje.

POLICAJAC sa kičicom i perom. UPOZNAJTE NINOSLAVA JOVANOVIĆA, SLIKARA I PISCA

Redakcija „Glas Zaječara“: Lična karta – predstavite se u par rečenica.

Ninoslav Jovanović: Rođen sam 17-og dana meseca oktobra 1979.godine u tadašnjoj Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji, na njenom krajnjem istoku u gradu gde i sada živim, u Zaječaru.Otac sam dva divna sina Luke (14) i Jovana (11). Srećno oženjen po drugi put, suprugom Sanelom ( kažu da se „najviše voli druga žena i prvo dete“, ima tu i istine….).Zaposlen sam u Policijskoj upravi u Zaječaru,gde radim kao oficir policije u činu majora.

U slobodno vreme odlažem palicu, lisice i pištolj na sigurno, a latim se pera i kičice.

Redakcija „Glas Zaječara“: Recite nam kako ste počeli sa pisanjem knjiga, koliko ste do sada iste objavii i imate li svoju omiljenu?

Ninoslav Jovanović: Kažu da život piše „romane“, pa je tako moj roman započeo pisanjem pesama, a nastavio se krojenjem filozofskih misli , izreka i citata, a sam Gospod Bog zna čime će se to finalizirati, no o tome ni malo ne razmišljam, želim mladoj populaciji i novim naraštajima ostaviti NADU, VERU i LJUBAV, kako bi preživeli nadolazeće turbulentno ( ne ) vreme.Do sada sam publikovao četiri knjige: zbirku pesama „Ko smo?“, praktikum za uspešan i srećan život -“U 10 koraka do uspeha i sreće“, zbirku citata, misli i izreka – „Komad neba na zemlji“ i zbirku citata,misli i izreka – „Trougao duše“.Imam li svoju omiljenu, na to pitanje nema odgovor, s`obzirom da su mi sve četiri podjednako drage, baš kao i svi prsti na jednoj ruci.

 Redakcija „Glas Zaječara“: Bavite se i slikarstvom, kako sve to postižete, recite nam malo više o tome?

Ninoslav Jovanović: Kada nešto volite, uvek se nadje malo vremena i za to, slikarstvo je moja prva ljubav, još od ranog detinjstva se ta ljubav rodila od prvog susreta sa četkicama, bojama i paletom, negujem je do današnjeg dana, a iskreno verujem da ću je u srcu nositi sve dok ono kuca. Kada vam je život ispunjen LJUBAVLJU, što je i smisao života, ljubav vam postaje omiljena boja života.

Iza sebe imam tri samostalne izložbe, izlagao sam slike u Zaječaru, Knjaževcu i Sokobanji.

Redakcija „Glas Zaječara“: Recite nam da li ste promovisali Vaše knjige, da li ste učestvovali na književnim takmičenjima i da li imate podršku kolega sa posla?

Ninoslav Jovanović: Promocija mojih dela je održana u Zaječaru i Beogradu.Nisam učestvovao na književnim takmičenjima, vodeći se mišlju da je najznačajniji sud o mojim kniževnim delima – sud čitalaca.Imam li podršku kolega…hm…samo se mogu nasmejati i pitati Vas, znate li nekog proproka, koji je PROROK u njegovom rodnom selu….

Redakcija „Glas Zaječara“: Šta bi ste preporučili mladim generacijama?

Ninoslav Jovanović: Mladima preporučujem LJUBAV, pa ima li šta lepše, „Kome je ljubav oružje, sve su mu bitke unapred dobijene“.