Foto: Pixabay

Darivanje za rođendan je uvek dobar način da pokažete vašim najbližima koliko vam je stalo do njih i ujedno ih obradujete poklonom. Odvojite malo vremena da dobro razmislite šta bi bilo to što će ostaviti jak utisak na vama posebnu osobu.

Foto: Pixabay

Izbegnite uobičajene poklone koje možete kupiti na svakom ćošku, već iskoristite maštu kako bi vaš dar zaista ostao upamćen kao nešto vredno, a mi ćemo vam u nastavku teksta predložiti nekoliko ideja kako bi smo vam pomogli da dođete do idealnog poklona za vaše najmilije.

Personalizovani pokloni su uvek originalni

Prvo treba razmisliti o poruci koju želite da pošaljete slavljeniku – bilo da je ta poruka rođendanski poklon

provučena kroz simboliku samog dara ili direktno napisana ona treba da predstavlja materijalizaciju vaših emocija.

Idealan poklon zavisi i od vašeg odnosa sa osobom koju darujete, pa ukoliko imate pregršt zajedničkih slika možete je iskoristiti da memorišete omiljena sećanja i upakujete ih na upečatljiv način. 

Personalizovani originalni pokloni za rođendan u YoloBook režiji pomoći će vam da upakujete najdraže slike u posebno dizajnirane foto albume, ramove ili box-eve koji će izmamiti najiskreniji osmeh na lice rođendanca!

Ukoliko pak vaš slavljenik nije nostalgična osoba koja bi se obradovala predivno upakovanim fotografijama ili jednostavno nemate puno zajedničkih slika, što je najčešće slučaj kada je u pitanju kolega ili šef, možete razmisliti o štampi. 

Da li je fan kafe ili piva? Umesto da ih izgovorite, nalepite mu vaše želje na šolji, čaši ili krigli kako bi se uvek setio vas i pio svoje omiljeno piće sa još osobitijim zadovoljstvom. 

Po sličnom principu možete angažovati štampariju da odštampa reči ili sliku na praktično svemu što mislite da koristi najčešće – podloga za miš, rokovnik, hemijska olovka, magnet za frižider, jastuk, maska za telefon… lista je dugačka, samo treba da izaberete pravi predmet koji će vašem slavljeniku najviše koristiti. 

Poklonite dragoj osobi avanturu

Gotovo da ne postoji čovek koji mrzi putovanja. Ako ste dovoljno bliski sa slavljenikom možete tajno isplanirati malu ekskurziju, organizovati izlete i zakazati aranžmane. 

Iako su granice delimično ili u potpunosti zatvorene zbog pandemije Korona virusa, postoje mnogobrojne prirodne lepote Srbije na kojima se možete bezbedno odmarati. Izbor je veliki – na koju god stranu sveta da pođete dočekaće vas neki od grandioznih spomenika prirode

Rođendanski poklon ne mora biti samo materijalan. Priredite vašem rođendancu avanturu o kojoj će dugo pričati i koju će definitivno zapamtiti bolje od bilo kojeg upakovanog poklona. 

Organizujte slavljeniku lov na blago

Da li je vaš slavljenik ljubitelj detektivskih romana i filmova? Umesto da upakujete poklon i jednostavno ga pružite, podelite ga na više delova i sakrijte na različitim mestima u vašem domu. Svaki trag može biti napisan na cedulji koju potom možete ubaciti u praznu bocu.

Kada pronađe prvi trag, naći će drugi koji će ga navoditi dalje i tako po koracima dok sam ne sakupi celokupan dar koji ste pripremili. 

Na ovaj način vaš rođendanac će sa velikim iščekivanjem tražiti sledeći trag i polako sklapati deo po deo vaše “slagalice”, što će ga učiniti posebnim i vrednim pamćenja. 

Napravite slavljeniku žurku iznenađenja

Postoje osobe koje vole dobro druženje više od bilo čega drugog, pa tako možete vašem rođendancu prirediti žurku iznenađenja. Tajno organizujte prijatelje i porodicu da ga dočekate u domu onda kada se najmanje nada, spremite tortu i šampanjac i rođendanska žurka može da počne!

To veče će sigurno ostati urezano u pamćenju kao veoma lepo sećanje na rođendan, što često mnogo više vredi od bilo kojeg drugog materijalnog poklona. 

Pustite slavljenika da sam izabere svoj poklon kupovinom kupona

Nekada jednostavno ne poznajete dovoljno dobro osobu za čiji rođendan planirate da uzmete zanimljiv poklon, stoga vam je najsigurnije da uzmete kupon sa kojim će otići u određenu radnju i sam izabrati svoj dar u vrednosti kupona.

To može biti gift kartica iz knjižare za ljubitelje čitanja, kupon iz butika za ljubitelje garderobe, radnja sa tehničkom opremom za ljubitelje tehnologije ili bilo šta drugo što odgovara preferencijama i željama samog slavljenika.

Napišite nešto što će prirasti srcu

Ukoliko ste vični pisanju a vaš slavljenik je ljubitelj pisane reči, idealan poklon bi bio da se potrudite i napišete nešto što će biti upečatljivo i vredno pamćenja. To ne mora biti kvalitetno, već zanimljivo i iz srca, jer se takve uspomene obično se čuvaju i pamte čitav život. 

Osluškujte želje slavljenika

Ukoliko niste sigurni šta bi rođendanca zaista oduševilo, pokušajte da suptilno saznate ili da razgovarate sa najbližim ljudima vašeg slavljenika koji mogu da vam otkriju nešto što vi ne znate, a što možete iskoristiti za vaš originalan poklon. 

Kroz razgovor sa samim slavljenikom takođe možete prikupiti značajne informacije, jer ljudi često nesvesno govore o svojim željama – nešto što bi hteli da kupe ali ne mogu da stignu, ili nemaju novca, ili samo razmišljaju o tome. Povedite računa da pitanje ne bude suviše direktno i suviše blizu rođendana, kako ne bi ste pokvarili iznenađenje. 

Reklame