Foto: FB Boško Ničić

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, saopštio je putem društvene mreže fejsbuk da“Ostrvo”, nasuprot “Popove plaže”, nakon video nadzora, juče je dobilo novo autobusko stajalište i mobilijar (mermerne klupe sa kantama za smeće).

On je istakao i to da od utorka (ako vreme bude povoljno) kreće zidanje česme od peščara i fontane, a nakon toga ozelenjavanje površina, sadnja drveća i cveća.

„Još jedna oaza lepote u našem gradu. Čuvajmo izgrađeno, za nas i našu decu“.poručio je Ničić.

Podsećamo, početkom januara 2019. godine gradonačelnik Zaječara Boško Ničić kazao je da će Sportsko rekreativni kompleks “Popova plaža” u Zaječaru, od 2019. godine biti oplemenjen novim sadržajima. Naime, gostujući na Magnum radiju gradonačelnik Zaječara Boško Ničić izjavio je da će biti izgrađen zabavni park na vodi, dok su planovi za 2020. i 2021. godinu, da Popova plaža dobije mini akva park sa brojnim pratećim sadržajima. Takođe februara iste godine obećano je i da će ostrvce kod drvenog mesta dobiti drugačiji izgled.

Radovi na uređenju, krenuli su nakon nekoliko dana, od našeg pisanja, oko 20. avgusta.

Ničić je kazao 19. septembra da su u toku su završni radovi na uređenju, izradi i nabavci pratećih sadržaja i zelenila, za “ostrvce” preko puta drvenog pešačkog mosta na “Popovoj plaži”. Od tada je proteklo mesec dana.

2. oktobra, na ostrvcetu su postavljeni skulptura “Dеčak na lеptiru” i mеtalna skulptura “Zastava”.