Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, saopštio je putem društvene mreže fejsbuk da radovi na, potpunoj, rekonstrukciji Čupićeve ulice, od juče ujutru, teku u dve smene. Zahvaljujući neumornom radu radnika “STRABAG”-a i JKP “Timok održavanje” posao će biti okončan najkasnije 29.09. u ponoć, a grad Zaječar je (uz pomoć firmi “LIDL” i “Capitol park”) za ovu rekonstrukciju obezbedio oko 27.000.000- dinara.

Prema njegovim rečima ulica će u dužini od skoro 500 metara dobiti novi kolovoz, novi trotoar i javnu rasvetu (sa desne strane iz pravca centra grada), odvod atmosferskih voda (nakon potpuno rekonstruisane vodovodne i kanalizacione mreže od strane JKP “Vodovod”), novo autobusko stajalište kod “LIDL”-a.

„U isto vreme, pored pripreme za otvaranje “LIDL”-ovog objekta, teku i radovi na završetku objekata (četiri nova brenda) druge faze “Capitol parka” i trotoara sa potpornim zidom iza ovih objekata“.istakao je gradonačelnik.

Ničić je kazao i to da su u toku su završni radovi na uređenju, izradi i nabavci pratećih sadržaja i zelenila, za “ostrvce” preko puta drvenog pešačkog mosta na “Popovoj plaži”, kao i da su završeni radovi na izradi kolektora otpadnih voda “Pivare “ kod “Kopaoničkog mosta” , a radi se i na dogovoru (sa kompanijom “Haineken”-Srbija) oko rekonstrukcije Beogradske ulice (u potezu pivara).

U narednih mesec dana, u dužini od 550 metara, radiće se i trotoar sa rasvetom, na potezu “Izvorska raskrsnica” – ul. Save Kovačevića a ovih dana stižu igračke za mini dečije igralište u ovom delu grada (ugao ul. Miloša Obilića i ul. Bore Stankovića).

„Grad u kojem se ništa ne radi i ne dešava. Živeli“poručio je Ničić.

Podsećamo, 12. septembra su počeli radovi na sređivanju Čupićeve ulice. Radove je izvodilo preduzeće GP „Zoran – R“ iz Donje Mutnice. Danas vidimo da radove izvodi Štrabag. Šta se dogodilo, i zašto radove ne izvodi preduzeće koje je započelo, za sada ostaje tajna.