Foto: Magnum

Početkom januara 2019. godine gradonačelnik Zaječara Boško Ničić kazao je da će Sportsko rekreativni kompleks “Popova plaža” u Zaječaru, od 2019. godine biti oplemenjen novim sadržajima. Naime, gostujući na Magnum radiju gradonačelnik Zaječara Boško Ničić izjavio je da će biti izgrađen zabavni park na vodi, dok su planovi za 2020. i 2021. godinu, da Popova plaža dobije mini akva park sa brojnim pratećim sadržajima. Takođe februara iste godine obećano je i da će ostrvce kod drvenog mesta dobiti drugačiji izgled. Da li će i kada će ovi projekti biti realizovani još uvek je nepoznanica.

Početkom januara, gostujući na Magnum radiju, Ničić je kazao da će 2019. godine na Popovoj plaži biti izgrađen zabavni park, a da se za 2020. i 2021. planira izgradnja mini akva parka.

Foto: Printscreen magnum

“Ceo potez od Kotlujevačkog mosta, do “drvenog mosta” će biti uređen kao jedno šetalište. Na njegovom uređenju će se raditi godinu, dve. Tu će biti postavljene klupe, i mali parkići za zabavu. Tamo gde je kupalište, u jednom delu, biće postavljen veliki zabavni park na vodi. Iz Italije stiže nešto što nije viđeno ovde u Srbiji, videćete i sami, i tu će deca moći da se tokom celog dana igraju i zabavljaju. Na samoj površini, biće postavljene sprave za igru i zabavu dece, a cene za njihovo korišćenje, u tom delu, će biti skromne, dok se ostalo naravno neće plaćati. Dobijaće se i narukvice, nalik na “vip trake”, kako bi posetioci mogli da koriste različite sadržaje, i da popiju piće, da se osveže. Očekujemo, s obzirom na to da je planiran prelep kompleks, da dođu i ljudi sa decom, i iz okolnih gradova”, istakao je Ničić i dodao:

“U 2019. godini planiramo da rešimo imovinske odnose, kada je u pitanju deo od mini golf terena, do “plavog mosta”, a zatim 2020. i 2021. godine, uđemo u izgradnju mini akva parka, koji će biti deo kompleksa Popova plaža”.

O ovoj investiciji u skorije vreme nije bilo reči , a da li se od realizacije istog odustalo ili ne, do zaključenja teksta nismo uspeli saznati.

Drugi projekat koji je najavljen u 2019., ali do sada nije u celosti završen ( do sada je postavljena led rasveta, prim.aut.)  je projekat izgradnje zelene oaze na „ostvcetu“ kod drvenog mosta.

Krajem februara 2019. godine Magnum portal je preneo vest o novoj zelenoj oazi preko puta drvenog mosta.

Foto: printscreen magnum

U pomenutom tekstu navodi se da će ostrvce dobiti novi izgled. Na površini od 2.100 kvadrata biće postavljen mobilijar, pešačka staza biće popločana, autobusko stajalište preuređeno, kao i da će biti postavljeni novi sadržaji poput stolova za šah, fontane, skulpture. Početak radova je planiran za leto 2019. godine.

Idejno rešenje za uređenje javne površine između Avnojske ulice i ulice 9. srpske brigade, preko puta “drvenog mosta” na Popovoj plaži je završeno, potvrđeno  je iz Javnog preduzeća “Urbanizam i izgradnja” u Zaječaru. Kako je rešenjem predviđeno, prostor od oko 2.100 kvadrata, u potpunosti će dobiti novi izgled i biti pretvoreno u “oazu mira”.  Prema rečima Milene Manić iz Javnog preduzeća “Urbanizam i izgradnja”, koja je izradila idejno rešenje za taj prostor, ideja je bila da lokacija koja je do sada bila zapostavljena, dobije potpuno drugačiji i funkcionalniji izgled, sa svim pratećim elementima i sadržajima, navodi se u tekstu Magnuma.

Od svega planiranog za sada je postavljena led rasveta.

Podsećamo, Odbornici su na zasedanju 4. juna izglasali Predlog Odluke o pokretanju postupka likvidacije nad JP „Urbanizam i izgradnja“.

Reklame