Foto: Predrag Stajković‎

U Zaječaru se 21. juna održavaju samo parlamentarni izbori, pošto je termin za lokalne izbore iduće godine. U Vratarnici se pored parlamentarnih održavaju i izbori za savete mesnih zajednica. U trku ulaze SNS i pokret „Pobeda za naš grad“ dr Nenad Ristović. Do 2025 godine SNS obećava ulaganja u ovo selo u iznosu od 35.5 miliona dinara.

Jedan od meštana Vratarnice dostavio nam je letak koji se ovih dana distribuira meštanima ovog sela.

Prema onome što stoji na letku do kraja 2020. godine GU Zaječar investiraće u selo Vratarnica oko 8 miliona dinara.

Kako u propagandnom materijalu piše 6 miliona dinara biće uloženo u rekonstrukciju mosta preko reke Šaške. O tom problemu portal Glas Zaječara pisao je još 26. septembra 2019. godine. Zašto do sada nije rešen taj problem, pitanje je za GU Zaječar.

Milion dinara predviđeno je za uređenje plaže na Belom Timoku, sanacija deonice puta od  Osnovne škole do naselja Sokak, zatim uređenje atarskih puteva deonica od Crkve u dužini od 3 km, deonica atarskog puta u naselju Spasinci do Izvorišta u dužini od jednog kilometra. Vrednost radova je milion dinara.

Zatim se planira uređenje divlje deponije pored železničke stanice, o čemu je portal Glas Zaječara pisao 18. jula prošle godine.

I na kraju u propagandnom materijalu predviđeno je i uređenje groblja.

Znači, u 2020. godini, na letku koji kruži Vratarnicom, GU Zaječar uložiće 8 miliona dinara.

Za period od 2021 do 2025, ako meštani Vratarnice svoj glas daju koaliciji oko Srpske napredne stranke, meštani ovog sela mogu da očekuju sledeće:

  • Rekonstrukcija mosta na Belom Timoku – vrednost 5 miliona dinara
  • Investiciono održavanje Doma kulture što se podrazumeva, kompletno opremanje kluba za stara lica i omladinskog kluba, ambulante kao i izložbene galerije Vratarničke kolonije. – vrednost 2 miliona dinara
  • Uređenje fasade crkve – vrednost 2 miliona dinara
  • Asfaltiranje puta od Crkve do naselja mali Beograd – vrednost 1.5 miliona dinara
  • Presvlačenje puta od klisure Baba Jona do naselja Trša. – vrednost 3 miliona dinara
  • Presvlačenje puteva u naseljima Spasinci i Kale. – vrednost 2 miliona dinara
  • Rekonstrukcija vodovodne mreže. – vrednost 3 miliona dinara
  • Rekonstrukcija atarskih puteva u dogovoru sa MZ u dužini od 10 km. vrednost 5 miliona dinara
  • Uređenje korita reke Šaške. – vrednost 4 miliona dinara

Ukupno za 2020. godinu pa sve do 2025. godine, ako lista SNS-a pobedi, meštani Vratarnice mogu da očekuju investicije u vrednosti od 8 miliona u tekućoj godini, dok u narednim godinama investicije u vrednosti od 27.5 miliona, što ukupno iznosi 35.5 miliona dinara.

Pošto je koalicija oko SNS-a već četiri godine na vlasti u Zaječaru, postavlja se pitanje, zašto ovi problemi nisu rešeni ranije, već se ovo saopštava pred same izbore?

Reklame