Reklame

GrO Dosta je bilo u Zaječaru oglasio se saopštenjem u kome kažu da je nekadašnji većnik, a sada zamenik gradonačelnika, bio u sukobu interesa i da je to Agencija protiv korupcije i utvrdila.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Od svog nastanka GO Dosta je bilo u Zaječaru ukazuje na rak rane koje izjedaju javne finansije našeg grada. Razotkrivamo afere, ukazujemo na korupciju i nepotizam, prijavljujemo nameštene javne nabavke i prijavama zahtevamo da državni organi, plaćeni novcem građana, rade svoj posao i postupaju u skladu sa Zakonom. Sankcije koje donose državni organi za prekršioce Zakona kada se ohrabre i slobodno postupe po prijavama reći će neki su „smešne“ . To je tako jer su mnogi prećutno prihvatili da je u redu da gradonačelnik bude lice pravosnažno osuđeno za zloupotrebu službenog položaja a da većnik sa svojom radnjom učestvuje u javnoj nabavci i dobije ugovor dok svi učesnici u procesu nabavke o tome ćute.

Tada većnik a sada već zamenik gradonačelnika Vladimir Videnović bio je u sukobu interesa
2018 što je Agencija i utvrdila. Za takav prekršaj dobio je opomenu što bi u moralnim
društvima bilo više nego dovoljno da podnese ostavku. U Zaječaru se on ovom opomenom samo kvalifikovao kao adekvatan zamenik pravosnažno osuđenom gradonačelniku Bošku Ničiću.

Dosta je bilo ne odustaje od borbe za promenu sistema koji mora da bude u službi građana
jer ga građani finansiraju. Mi i dalje prijavama beležimo sve nezakonitosti gradskih
funkcionera i državnih službenika i tako ostavljamo trag o njihovom kriminalu i korupciji.
Ovo je tek mala pobeda .To može svako od nas. Ne treba ih se bojati, ne treba ćutati“.