Reklame

Prilikom posete Zaječaru ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, 27. februara tekuće godine novinarima je rečeno da će radovi u ulici Ivana Milutinovića biti završeni za 60 dana, a završetak bočnih ulica do 1. maja. Danas je 27. april, tačno 60 dana od početka rekonstrukcije, a ulica Ivana Milutinovića još uvek nije završena.

Kada su po drugi put započeti radovi na rekonstrukciji ulice Ivana Milutinovića, prilikom posete ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, 27. februara tekuće godine novinarima je gradonačelnik Boško Ničić je kazao da će radovi u ulici Ivana Milutinovića biti završeni za oko 60 dana, a završetak bočnih ulica do 1. maja. Međutim, danas 27. aprila, tačno 60 dana od početka rekonstrukcije ulice, radovi nisu završeni.

Zbog rekonstrukcije ulice Ivana Milutinovića u Zaječaru, 19. aprila je počela seča drvoreda lipa. Neke lipe posečene su ranije, ali je danas krenula intezivnija seča, ali redakcija portala Glas Zaječara podseća da je zaključak na sastanku sa građanima koji je održan 25. oktobra 2019. godine je bio da će svako drvo koje stručnjaci procene ostati, a sva koja su po njihovom mišljenju u lošem stanju, biće uklonjena.

Međutim, prilikom dolaska ministra Momirovića, Ničić je kazao drugo, da se lipe moraju poseći.

„To nisu nikakvi problemi, taj problem imaju pojedinci koji ovde ne žive. Sada ćemo prošetati pa da mi objasnite kako to da izvedemo sa starim lipama da izvršimo rekonstrukciju. Mene zanima šta kažu građani svih ulica. Mi smo u okviru projekta, zato je toliko i skupo, predvideli drveće koje je staro 15 i 20 godina da zameni postojeće drveće. Sada, onaj ko je umetnik, da mi objasni kako praviti trotoar preko žila od drveća, taj mora da dođe da on projektuje i da objašnjava i da snima po Belgiji, Nemačkoj bulevare. Može to da se uradi, da mi imamo bulevar, a okolo njega, ali ovde nema prostora da se takvi projekti rade, tako da ćemo zameniti i ljudi su zadovoljni. To što pojedinci prave od svega priču, to je njihov problem. Ovde će biti i nova javna led rasveta, to smo već dogovorili, sve je novo, pa će biti novo i drveće, kao i sva u ulici imaju svoj vek trajanja“. – odgovorio je gradonačelnik Ničić.

Vrednost rekonstrukcije ulice Ivana Milutinovića je oko 220 miliona dinara, a radove finansiraju Putevi Srbije.

Zbog rekonstrukcije ulice Ivana Milutinovića od utorka, 20. aprila do kraja meseca, privremeno će biti obustavljen saobraćaj za sve vrste vozila u ulici Ivana Milutinovića (u delu od raskrsnice sa ul. Hajduk Veljkova i Save Kovačevića do raskrsnice sa ul. Pavla Ilića Veljka), svakog dana od 7 ujutru do 15 sati.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić rekonstrukciju ulice Ivana Milutinovića najavio je još 14. jula 2019. godine, i tada je kazao da su lipe problem.

O seči lipa u ulici Ivana Milutinovića evo šta su kazali 19. jula 2019. godine Marko Paunović, bivši direktor vodovoda, i Ljubomir Đuričić, bivši direktor Direkcije za izgradnju.

Evo šta su građani 13. oktobra 2019. godine kazali u anketi portala Glas Zaječara o sečenju lipa.

25. oktobra održan je sastanak sa stanarima u ulici Ivana Milutinovića. Podsećamo šta je tada rečeno.

28. oktobra 2019, stanari ulice Ivana Milutinovića obratili su se pismom, koje smo preneli u celosti.

Ostaje pitanje da li je neko „prodao“ ministra Momirovića, pa je rok za završetak rekonstrukcije Ivana Milutinovića probijen.