Reklame

Zašto slavimo Dan žena i šta možemo da poklonimo, su pitanja na koje odgovore možete saznati ovde.

Međunarodni dan žena, 8. mart, kao službeni praznik se slavi u 55 zemalja u svetu. Proistekao je iz radničkog pokreta, a Ujedinjene nacije su ga priznale kao događaj koji se obeležava na godišnjem nivou. U Kini i Nepal-u je ovaj dan neradan samo za žene, dok je u Americi čitav mesec posvećen ženama.

Početkom XX veka prvi put se pojavila ideja za obeležavanjem ovog praznika. Sve je počelo 1908. godine, kada je Njujorkom prošetalo 15 000 žena zahtevajući kraće radno vreme, bolju platu i pravo glasa. Socijalistička partija Amerike proglasila je prvi Nacionalni dan žena godinu dana kasnije.

Klari Cetkin, nemačkoj feministkinji pripadaju najveće zasluge za sprovođenje ove ideje praznika u delo. Zahvaljujući njoj i njenoj borbi za prava žena dobili smo poseban dan u godini kad je specijalna pažnja posvećena ženama. Do sredine prošlog veka se ovaj praznik obležavao u zapadnim zemljama sve do pojave novog i modernijeg talasa feminizma kada je i opao njegov značaj. Iako mnogi smatraju da je ovaj praznik izgubio vremenom svoju kritičku oštricu, društvenu i ideološku misiju, feministkinje ne odustaju i upravo 8. marta organizuju demonstracije, akcije i predavnja na temu ravnopravnosti i unapređenja ženskih i ljudskih prava. Međunarodni dan žena je podsetnik da su žene ravnopravni predstavnici društva. Postoje zemlje gde borba još uvek traje.

Cveće kao simbol praznika

U mnogim državama se ženama uz čestitku daruje i cveće. Tokom 8. marta prodaja cveća se udvostručuje. Postoje različiti običaji vezani za cveće širom sveta. U Italiji se ženama za ovaj praznik poklanjaju pupoljci mimoze. U našoj zemlji je običaj da se damama daruju crveni karanfili, crvene ruže i drugi pokloni. Crveni karanfil je predstavljao godinama simbol radničkog pokreta i tradicionalno su ga dobijale zaposlene žene u preduzećima. Ovaj cvet šalje različite poruke. U Portugaliji je simbol pokreta „Revolucija karanfila“, simbol Dana Svetog Patrika je zeleni karanfil, nacionalni su cvet Slovenije i Španije…

Pokloni

Ovaj dan je lep povod da se dragim damama pokloni znak pažnje i pokaže koliko su cenjene. Ako želite da budete kreativniji i kupite nešto što će trajati duže od buketa cveća, evo 3 predloga:

masažer
  • Naipo masažer

Naipo inovativni bežični masažeri za telo su idealani za potpuno opuštanje tela. NAIPO MGPC-806P je multifunkcionalan i ima različite programe, silikonsku glavu za masažu, ergonomski oblik i neklizajuću ručku za podešavanje snage i jačine masaže. Motor od 8000 obrtaja u minuti obezbeđuje prodornu vibraciju kroz duboka tkiva, za dubinski rad kože, potkožnog masnog tkiva i mišića, kao i za poboljšanje cirkulacije krvi i limfe. Masažna jedinica se može savijati pod uglom od 120° i ergonomski je dizajnirana za različite krivine tela i teško dostupna područja za masažu. Masažer je izdržljiv i baterija obezbeđuje do 100 minuta bežične masaže nakon 2 do 3 sata punjenja. Ublažava stres. Pomaže da se razgradi masno tkivo, smanji celulit, tako da koža postaje elastična i glatka na dodir. Vodootporan je i tih. Dizajniran je da masira celo telo: leđa, vrat, ruke, stomak, kukove, noge, butine.

epilator
  • Braun epilator

Klasični Braun epilatori nežno tretiraju kožu. Modeli sa 20 ili više pinceta uklanjaju dlačice direktno iz korena. Dva rolera za masažu stimulišu kožu ne samo pre nego i nakon epilacije. Bez dlačica za 4 nedelja. Modeli sa IPL svetlom poput BRAUN IPL PL3011 WHT/LAV BOX efektno uklanjaju malje sa celog tela, za manja i osetljiva područja kao što su lice i bikini zona, kao i za velike površine na telu poput grudi ili butina. Neprestano učitavaju ton kože i automatski podešavaju intenzitet kako bi uklanjanje dlačica bilo efikasno i istovremeno bezbedno. Ten je različit na raznim delovima tela, zato senzor SkinPro sa UV zaštitom neprestano analizira kožu i podešava bljeskove u zavisnosti od delova tela. Bljesne na svakih par sekundi. IPL aparat lako klizi po koži i ima manje propusta. Ovi epilatori snažno, trajno i vidljivo uklanjanju dlačice.

figaro
  • Rowenta figaro

Rowenta daje neograničene mogućnosti za stilizovanje kose. Garantuje jednostavno oblikovanje i savršene rezultate. Integrisani busteri jona daju ultimativni sjajan finiš. Uvijanje kose se zasniva na toplotnom menjanju strukture dlake. Dlaka kose se pod uticajem određene temperature, od 100 do 250 stepeni celzijusa, zagreva i menja svoj oblik u kovrdžavo. Na najbrži mogući način ovaj aparat pravi opuštene ili čvrste lokne, talase ili ravnu kosu. Krajnji rezultat je kosa kao sa reklame.

 

Akcija „Damama na dar“

U svim Tehnomedia prodavnicama i na sajtu u periodu od 1 do 10. marta akcija “Damama na dar”. Na specijalnom popustu su: aparati iz kategorije za lepotu i negu, mobilni telefoni i pametni satovi.

Ljubazni i stručni Tehnomedia prodavci rešavaju svaku dilemu i pružaju pravu informaciju oko izbora poklona. Odličan izbor su i poklon vaučeri. Na raspolaganju su iznosi od: 1 000, 5 000 i 10 000 dinara.

Kupovina se može obaviti i online. Izbor uređaja i aparata se može razgledati i na www.tehnomedia.rs ili željeni proizvod poručiti putem telefona. Broj Call centra je 011 44 44 999.

Osobama koje se vole i zauzimaju posebno mesto u srcu i na ovaj način se pokazuje koliko su značajne. Potrebno je ljubavlju i pažnjom obasipati dame svakodnevno i pokazati njihov značaj. Učinite da se osećaju posebno i ulepšajte im praznik. Mali znak pažnje vredi puno. Ne treba zaboraviti da se ljubav pokazuje delima. Uživajte u kupovini za sebe i voljene u Tehnomedia prodavnicama.

Reklame