Foto: Supernatural,

Zaječarska pivara obeležava 128 godina postojanja, a tim povodom njeni zaposleni učestvovali su u volonterskoj akciji čišćenja priobalnog dela Crnog Timoka.

Akcija je sprovedena u partnerstvu sa organizacijom Supernatural, uz podršku Biološko-istraživačkog društva „Josif Pančić“ i sportsko-ekološkog kluba RIS iz Zaječara.

Očišćeno je ukupno 300 metara obale Crnog Timoka nadomak grada i prikupljeno je više od 100 džakova otpada, koji čine plastične flaše, automobilske gume, kese i razni drugi otpad, koji je nanela reka.

Dragan Lupšić, direktor korporativnih poslova kompanije HEINEKEN Srbija, istakao je nakon uspešno završene aktivnosti da je voda, ključni sastojak piva, od strateške važnosti i prioritet očuvanja životne sredine.

Foto: Supernatural,

„Akcija čišćenja obale reke samo je jedna u nizu aktivnosti kojima Zaječarska pivara i kompanija HEINEKEN Srbija pokazuju predanost očuvanju vodenih slivova, ali i brigu o lokalnoj zajednici sa kojom delimo istoriju dugu 128 godina. Naša je dužnost da vodimo računa o beskompromisnom kvalitetu napitka koji proizvodimo, a doprinos svakog od nas u zaštiti i očuvanju vodnih slivova i životne sredine je od krucijalne važnosti, jer – svaka kap je bitna“, rekao je Lupšić.

Kompanija HEINEKEN Srbija i njeni zaposleni čvrsto veruju da svojim primerom daju snažan podsticaj svima – da volonterskim i drugim akcijama doprinesu pozitivnim promenama i na taj način, negujući zajedništvo i ispravne vrednosti, društvu vrate mnogo više.

Reklame