Foto: Glas Zaječara

Organizacija „Moja Srbija“ saopštila je danas da je predlogom budžeta za 2021. godinu Vlada Srbije predvidela 500 miliona dinara za novu akciju podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, odnosno 100.000 vaučera u vrednosti od po 5.000 dinara.

Veoma je bitno da u vreme pandemije, kada su onemogućena putovanja van naših granica, stanovništvu olakšamo planiranje odmora u Srbiji, ocenio je Milan Ristić iz udruženja „Moja Srbija“.

Mnogi domaći hotelijeri i ugostitelji su na osnovu uvećane potražnje podigli kredite i investirali u proširenje i unapređenje svojih smeštajnih kapaciteta, pa će biti neophodno da ih podržimo i kada opasnost od kovida prođe, naglasio je on.

Akcija podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji se tokom proteklih pet godina pokazala kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija u srpskoj privredi.

Domaći turizam svake godine beleži dvocifrenu stopu rasta, a uvećani prihodi od domaćih turista neminovno dovode i do povećanja nivoa investicija u turističku infrastrukturu, navodi se u saopštenju.

Izvor: Danas

Reklame