foto:Beta

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pozvao je danas građane da prijave svako krivično delo i istakao da ništa nije dovoljno malo da policija ne bi reagovala i zaštitila svakog svog sugrađanina.

„Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić insistira na tome da običan čovek bude zaštićen i policija neće dozvoliti da deca strahuju da li će im neko skinuti patike kada idu u školu, da ljudi budu odžepareni u gradskom prevozu, da narko-dileri prodaju narkotike u dvorištu škole“, istakao je Vulin za RTS.

„Prijavite nam svaki slučaj. Ne može policija da pokrije svaki centimetar Srbije. Imate svoju policiju i mi ćemo učiniti sve da Srbija bude bezbedna. Neko vas je odžepario, bahato se ponaša, reketirao vas, ucenjivao, prijavite. Ništa nije dovoljno malo da vaša policija na to ne bi reagovala“, poručio je ministar Vulin, a prenosi pres služba ministarstva.

Prema njegovim rečima, prilikom stupanja na dužnost ministra policije, predsednik Vučić mu je rekao da se bori protiv organizovanog kriminala, narko-klanova, ali da nikada ne zaboravi da se život odvija na ulici, u školi, tržnom centru, javnom prevozu. Vulin je zaključio da policija to i radi, bori se da zaštiti svakog čoveka i očuva sigurnost i bezbednost Srbije.

„U obračunu sa kriminalom neće se stati samo na Darku Elezu“

Vulin je izjavio i da je osumnjičeni Darko Elez uhapšen u beogradskom naselju Batajnica po naredbi Višeg suda u Beogradu i da je za građane Srbije i Republike Srpske jako dobra vest da on više nije na slobodi.

„U Srbiji nema zaštićenih. Predsednik Aleksandar Vučić je rekao objavljen je rat mafiji i svako ko misli da predsednik Vučić govori olako ili da to kaže iz nekih političkih razloga mnogo greši. U obračunu sa kriminalom neće se stati samo na Darku Elezu“, poručio je ministar Vulin za RTS.

Prema njegovim rečima, Elez je čovek koji je osumnjičen za najteža krivična dela ubistva, reket, iznude, narkotrafiking i koji je sarađivao sa pripadnicima kavačkog kriminalnog klana.

„Brojna krivična dela koja su pripadnici kavačkog klana činili u Srbiji rađena su uz saglasnost i aktivnu pomoć Darka Eleza i u pitanju su najteža krivična dela ubistva, dilovanje droge, reket“, rekao je ministar Vulin ukazavši da kriminalci jako dobro sarađuju i da za njih granice između država ne predstavljaju prepreku.

Ministar je objasnio da je srpska policija duži vremenski period pratila Elezovo kretanje i da ga je odmah po dobijanju naredbe Višeg suda u Beogradu uhapsila.

Na pitanje da prokomentariše navode u medijima da je Elez imao zaštitu u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Vulin je naveo da je to teško reći, da je Elez dugo bio na teritoriji Republike Srbije, ali da je za njegovo hapšenje bio neophodan zahtev Bosne i Hercegovine, jer je državljanin obe zemlje.

„Dobili smo zahtev za njegovo hapšenje od Bosne i Hercegovine. To nam je mnogo olakšalo posao, jer su to krivična dela koja su se već desila, znamo kako i na koji način“, objasnio je ministar Vulin.

On je podsetio da je za nešto više od mesec dana koliko je na čelu resora Ministarstva unutrašnjih poslova policija osim Eleza, uhapsila ozbiljnu kriminalnu grupu „Pink panter“, koja je osumnjičena za krađu satova u vrednosti od četiri miliona evra, veći broj narko-dilera, zaplenila više od 800 kilograma različitih narkotika.

Izvor: Danas

Reklame