Aleksandar Vučić, foto: TV Prva/Danas

Predsednik Vučić izjavio je danas gostujući na televiziji Pink da je iznenađen što već čuje da postoji mogućnost da prosvetni radnici školsku godinu započnu štrajkom.

On je dodao da je plata prosvetnim tradnicima povećana za pet odsto, a od januara će biti povećana još, što će kumulativno iznositi 16 odsto.

„Trudimo se, da. Borimo se. Ima ljudi koji to vide i znaju, ali ima i onih koji samo kritikuju i koji bi samo da štrajkuju i protestvuju“, rekao je Vučić.

Predsednik je dodao i da su plate u javnom sektoru povećane, ali da će se posebno zalagati da se povećaju plate u zdravstvu, a naročito medicinskim sestrama jer one najviše napuštaju zemlju.

Kako je naveo Vučić, prosečna plata u Srbiji do kraja godine će biti 825 evra.

Vučić je na televiziji Pink rekao da „će prosečna plata u Srbiji do kraja ove godine biti 825 evra, a da je u Beogradu već više od 1.000 evra“.

Naglasio je da će država uraditi sve da vrati jedan broj građana koji su otišli u inostranstvo na rad.

„Stvaramo bolju Srbiju. Naravno da uslovi i plate neće skoro biti kao u evropskoj uniji, ali rastu i nadamo se da će te činjenice uticati na jedan broj naših građana da se vrate u svoju zemlju“, dodao je Vučić.

Izvor: Danas

Reklame