Vanrdno obraćanje, foto: Glas Zaječara
Reklame

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas će odluka Vlade Srbije o neodržavanju Evroprajda biti poštovana, ističući da ukoliko je neki skup zabranjen biće zabranjen.

On je u Predsedništvu kazao da ta manifestacija neće biti održana i da promene te odluke neće biti.

Vučić poručio organizatorima Evroprajda, koji su najavili da će se okupiti u dogovoreno vreme uprkos odluci države da se manifestacija odloži, da je stav države da ne postoje bezbedonisni uslovi a da oni umesto da razumeju i biraju drugačije načine da se bore za svoja prava, po svaku cenu nastoje da skup održe.

„Neće biti nikakvih tuča i nikakvih sukoba“, istakao je Vučić i dodao da će svako svako ko bude hteo nasilje biti priveden.

On je kazao da je održavanje parade problem sa kojim će se društvo u Srbiji suočavati u budućnosti, jer svaka politička opcija ima isključiv stav po tom pitanju.

Prema navodima Vučića, tužno je ako neko ko podržava održavanje te manifestacije smatra da je Evroprajd jednako važan kao Kosovo.

Vučić tvrdi da Beograd ne razmišlja o promeni politike prema sankcijama Rusiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da zvanični Beograd u ovom trenutku ne razmišlja o promeni državne politike preka sankcijama Rusiji.

„Mi smo se izjasnili o sankcijama Rusiji pre 190 dana, odlukom Saveta za nacionalnu bezbednost. Neki su mislili da će to trajati dan, dva, deset ili nešto više ali evo, traje već više od šest meseci. U ovom trenutku ne razmišljamo o promeni te naše politike“, rekao je Vučić u Predsedništvu.

On je dodao da se takva politika do sada pokazala pametnom, uprkos brojnim teškoćama i pritiscima koje je rukovodstvo moralo da izdrži.

„Bio bi to petparački film ili knjiga samo da ispričam šta smo sve prošli oko sankcija u proteklih šest meseci. Bila bi to knjiga obima Marksovog ‘Kapitala’ samo da kažem šta se zbivalo u tih šest meseci“, rekao je Vučić.

Izvor: Beta

Reklame