Vanrdno obraćanje, foto: Glas Zaječara
Reklame

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da će nova fabrika vakcina u Srbiji koja će praviti kineske vakcine, koštati manje nego bolnica koja je bila izgradjena za četiri meseca.

„A vredeće nam više nego da smo kupili deset aviona lovaca koji bi bili 12, 13 puta skuplji“, rekao je Vučić za TV Pink.

On rekao da će u ponedeljak biti održan prvi radni sastanak o izgradnji fabrike vakcina, i da je dobio već pet predloga placeva, a da za manje od mesec dana počinje gradnja fabrike vakcine.

„Time ćemo omogućiti i komšijama u regionu da imaju dobre vakcine, pa će za godinu dana biti srpske vakcine jer ćemo ih praviti“, rekao je Vučić, podesetivši da će se na Torlaku praviti ruska vakcina.

On je rekao da je „zdravlje, uz vojsku, ekonomiju i broj ljudi, stub jedne države“.

Ponovio je da se nada da Evropska unija neće uvesti kovid pasoše za vakicne koje je odobrila Evropska agencija i ocenio da je regovao pravično na tu mogućnost.

„Kako misle da uvedu te pasoše kad nam nijednu (vakcinu) nisu dostavili. Pa kad smo se mi snašli, treba da budemo lošiji pa da nam smisle neku pakost“, rekao je Vučić.

Kako je dodao, „sve i da bude tako, nema problema izdavaćemo potvrde za antitela“ i „ljudi ne treba da se uznemiruju“.

On je rekao da će kinesku vakcinu primiti u četvrtak ili petak u Merošini ili Žagubici, i da neće moći u Brisel jer je vakcinisan kineskom vakcinom koja tamo nije priznata, dok „ne izvadi antitela, ako želi da putuje“.

„A do tada ne mogu da idem u Brisel, nemate pojma koliko mi je žao i teško zbog toga, užasno“, dodao je Vučić.

Vučić je rekao da je večeras neposredno pre tog intervjua razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić i da revakcinisanje gradjana daje rezultate.

Izvor: Beta