Reklame

Planinarsko društvo “Ljuba Nešić” u Zaječaru, u nedelju, 30. maja, organizuje 9. regionalnu akciju – Uspon na vrh Stare planine “Vetren”. Rok za prijavu učešća je 27. maj.

Planinarsko društvo „Ljuba Nešić” iz Zaječara, kao najstarije planinarsko udruženje u regionu i šire, više od 7 decenija organizuje planinarske akcije za sve ljubitelje prirode, rekreacije i lepog druženja.

Ove godine, 30. maja, organizuje 9. regionalnu akciju – Uspon na vrh Stare planine „Vetren”. Za ovu akciju „Ljuba Nešić” dobio je povelju za najbolje organizovanu akciju u 2018. i 2019. godini, sa preko 200 učesnika.

Vetren (703 mnv) se nalazi između sela Selačka i Mali Izvor, nadomak magistralnog puta Zaječar-Knjaževac.

Do vrha se dolazi preko grebena, šumskim putem i planinarskom stazom. Ono što se ne vidi sa strane kojom se dolazi je inverzivna litica koja krasi ovaj deo planine i koja je prirodno stanište i gnezdište orlova. Na samom vrhu se nalaze ostaci odbrambenih utvrđenja (iz rimskog doba i perioda iz 1. svetskog rata).

Rok za prijavu učešća je 27. maj. Više informacija o događaju možete saznati na linkovima https://www.facebook.com/events/858162718067957?ref=newsfeed i https://www.facebook.com/psdljubanesiczajecar/.