Reklame

Radnici Zelenila pri JKP Timok održavanje , krenuli su sa sađenjem drvoreda u ulici Pavla Ilića.Danas će biti zasađeno 40 stabala šarenog javora. Vrednost sadnica 288.000 dinara. Novinari našeg portala po ko zna koji put nisu dobili poziv.

Nakon asvaltiranja i sređivanja trotoara danas je nastavljeno uređenje ulice Pavla Ilića koja će dobiti drvored.

Šareni javor (Acer lungo flamingo) je vrsta srednjeg rasta, može da dostigne visinu od 3 do 5 metara i prečnika od 2 do 3 metra. Lako se gaji u prosečno bogatim, srednje vlažnim do vlažnim podlogama sa dosta sunčevih intervala.Vrsta je toleranta i na nešto siromašnija zemljišta. Brzorastuća je vrsta sa listovima koji su tokom vegetacije roze-zeleno-beli.

Javno preduzeće Timok održavanje je sadnice preko javne nabavke kupio od rasadnika „Žića“ iz Velikog Šiljegovca. Vrednost ugovora o javnoj nabavci bez PDV-a je 288.000 dinara.

Jasmina Basović šef službe Zelenila rekla je za naš portal da će danas u ulici Pavla ilića do raskrsnice sa Grnogorskom ulicom biti zasađeno 40 stabala šarenog javora, vrstu koju do sada nismo imali na zelenim površinama u gradu.

Na pitanje našeg novinara zašto ne dobijamo pozive i obaveštenja o radu JKP Timok održavanje, dobili smo samo slaganje ramenima.