Foto: Pozorište

Drugog dana 13. Pozorišnog  festivala za decu “ZajeČAR” u prepunoj sali zaječarskog pozorišta odigrana je predstava Prvog prigradskog poorišta “Puls teatar” iz Lazarevca i Centra za kulturu „Veljko Dugošević“ iz Kučeva “Srebrni car”, u režiji Davida Alića.

Glumica Anu Ćuk, u naslovnoj ulozi devojke Smiljane, najmlađu publiku vratila  je u doba slovenske mitologije. U izjavi za pozorišni FB naglasila je da joj uz sjajnu ekipu nije bilo tako teško da igra bez teksta.

“Na samom početku ova predstava je imala tekst, ali radeći dva meseca na njoj, reditelj David Alić doneo je odluku da ipak ostane na mimici i pokretima tela. Predstava je bila pravi izazov za mene. Vraća nas u neko nama strano vreme sa kojim skoro niko od nas nije bio upoznat, tako da je bila prava avantura upoznati se sa raznovrsnim mitološkim bićima, što ste imali prilike da vidite na osnovu zahtevnih kostima. Sam lik Smiljane nosi poruku da se uvek treba žrtvovati za porodicu i nama drage, bitne ljude. Kako bi njena porodica preživela i dobila srebro, silazi u podzemni svet gde pristaje da se uda za Srebrnog kralja.”

Večeras je na  programu  predstava Pozorišta lutaka Niš “Nedostajanje”.

Reklame