Foto: Pozorište
Reklame

Danas je u zaječarskom pozorištu održana svečana akademija u znak sećanja na dvadeset četvrtu godišnjicu NATO agresije, u okviru manifestacije „Srcem protiv NATO agresije“ u organizaciji Udruženja veterana posebnih jedinica policije regije Kragujevac uz podršku Nezavisnog sindikata policije KC Zaječar i 549. Motorizovane brigade „Car Dušan Silni”, u saradnjI sa Narodnim pozorištem Timočke Krajine – Centrom za kulturu „Zoran Radmilović” u Zaječaru i komandom Timočke brigade u Zaječaru.

Na početku akademije odata je pošta stradalima koji su izgubili živote prilikom izvršavanja posebnih bezbednosnih zadataka na području Kosova i Metohije. Prisutnima se na početku obratio predsednik Udruženja veteran Mladen Šipka koji je i ovog puta istakao da je njihov zadatak i prioritet negovanje tradicije i sećanja na vitešku Posebnu jedinicu policije, pomoć porodicama stradalih kolega i brigu o njima, pomoć ratnim vojnim invalidima kao i druge vrste pomoći. Nakon njegovog izlaganja emitovan je film „Sveti Ilija na liniji vatre“.

Prisutnima se obratio i pukovnik Vojske Srbije Saša Todorov, komandant Timočke brigade kao i Igor Stojadinović, predsednik Nezavisnog sindikata policije Regionalnog centra Zaječar. Na svečanoj akademiji prikazani su i filmovi: O učešću Vojske Srbije u borbi protiv NATO agresije i “O radu Udruženja veterana PJP na području Timočke Krajine.

U foajeu pozorišta potom je otvorena izložba o učešću policije u borbi protiv teroristike OVK i Nato agresije i organizovana promocija knjige „Dnevnik -11 nedelja predatora“ autora Dragana M. Živaljevića, penzionisanog pukovnika policije.

Reklame