Opusteo gradski trg, foto: Glas Zaječara
Reklame

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, saopštio je putem društvene mreže fejsbuk da na osnovu izveštaja dežurnih službi komunalne milicije i inspekcije danas su zatečena dva privredna subjekta koja su, u Zaječaru, kršila propisane mere KŠ RS i ŠVS grada.

Privrednom društvu, zatečenom u kršenju mere zabrane rada u vreme vikenda, izrečena je kazna u iznosu od 150.000- din. dok je preduzetničkoj radnji izrečena kazna od 75.000- din. i naloženo momentalno zatvaranje objekta.

„Predhodnog dana izrečeno je i nekoliko kazni, fizičkim licima, u iznosu od 5.000-dinara, zbog nenošenja zaštitnih maski u javnom prevozu, taksi vozilima i maloprodajnim objektima“. ističe Ničić.

On je još jednom zamolio i apelovao, napominjući da su kazne krajnja i iznuđena mera, da radi zaštita sopstvenog i zdravlja drugih, a posebno zaštite preopterećenog zdravstvenog sistema, svi poštujemo propisane mere.

„Ovaj virus možemo pobediti samo zajedno, zdravim razumom i ignorisanjem teoretičara zavere koji celokupno društvo dovode u opasnost“.ističe Ničić.