Foto: Pozorište

U zaječarskom teatru će u ponedeljak 13. maja, u 19.00h biti održana humanitarna projekcija filma „Ljubav tvoja i neposlušnost moja“. U pitanju je ekranizovana istinita životna priča mladog Podgoričanina Luke Đurapčevića, koji je huk i pesme sa tribina zamenio Liturgijom i himnografijom Crkve koja slavoslovi Boga Živog i Istinitog, a pripadnost navijačkoj grupi – pripadnošću Narodu Božijem.

Uz jasnu i važnu poruku koju film šalje pre svega pripadnicima navijačkih grupa i mladim ljudima koje privlači navijački život, autor je odlučio da napravi veliku humanitarnu akciju kroz održavanje humanitarnih projekcija širom Srbije, regiona i rasejanja, a sav prihod od prodaje ulaznica biće prosleđen dvema humanitarnim organizacijama – „Srbi za Srbe“ iz Beograda, koja će od prikupljenih sredstava pomoći četiri socijalno ugrožene višedetne porodice i „Mladi za Кosmet“ iz Podgorice, koja će sredstva iskoristiti za pomoć manastiru Banjska na Кosovu i Metohiji.

Ulaznice za ovaj događaj prodaju se od 9. maja na blagajni pozorišta i u crkvenoj prodavnici Eparhije timočke u Sabornom hramu u Zaječaru po ceni od 200 din, a na sam dan događaja u pozorištu će biti postavljene i donatorske kutije u koje će prisutni moći da doniraju priloge za pomoć pomenutim humanitarnim akcijama.

Film je snimljen sa blagoslovom Mitropolita crnogorsko-primorskog g. Joanikija, a projekcija filma u Zaječaru organizovana je sa blagoslovom Episkopa timočkog g. Ilariona.

Reklame