Reklame

Oko 16,30 časova meštani naselja Višnjar obavestili su nas da je zbog povećanja nivoa Belog Timoka došlo do delimičnog popuštanja nasipa u ovom predelu.

 

Tragom ove vesti krenuli smo odmah ka nasipu, gde smo stigli u momentu kada su započeli radovi na ojačavanju i podizanju nasipa.

Radovi su se odvijali pod budnim okom dela Štaba za vanredne situacije grada Zaječara, kao i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Meštane su sa obližnjeg mosta i iz svojih domova pratili preplašeni meštani, koji su u protekloj deceniji u više navrata prertrpeli značajne štete zbog poplava.

Pokušali smo da dođemo do dodatnih informacija o stanju na terenu, kao i o stanju nasipa, ali niko od trenutno prisutnih nije imao ovlašćenje da nam da izjavu.

Izjavu smo zatražili i od gradonačelnika Zaječara, gospodina Boška Ničića, po njegovom izlasku na teren, ali nas je udaljio sa lica mesta rečima: „Svi prisutni koji nisu članovi Štaba za vanredne situacije neka se odmah udalje sa lica mesta.“

Bili bi uvereni da je po sredi briga za našu bezbednost, da jedna novinarska ekipa nacionalnog medija na istom mestu na kome smo se i mi nalazili nije uspela da dobije izjavu.

Smatramo da u ovom trenutku, kada je pravovremeno obaveštavanje građana od vitalnog značaja, nije primereno ovakvo ponašanje koje za cilj ima omalovažavanje našeg rada.

Kako nezvanično saznajemo kod Svrljiga je uočeno opadanje nivoa vodostaja, za oko pola metara, što je dobra vest koja nas upućuje da će Zaječar ovoga puta imati više sreće nego u proteklim poplavama.

Nastavićemo da u toku večeri pratimo situaciju na terenu.