Ukljanjanje tezgi u toku, foto: Glas Zaječara

Na 6. sednici Štaba za vanredne situacije grada Zaječara doneta je odluka o ukljanjanju tezgi koje se nalaze preko puta autobuske stanice u Zaječaru. Radnici JKP „Higijena“ u skladu sa odlukom danas su pristupili uklanjanju tezgi. Vlasnici strahuju za sopstvenu egzistenciju.

 

U skladu sa Odlukom Štaba za vanredne situacije grada Zaječara koja je doneta na 6. sednici radnici JKP „Higijena“ pristupili su uklanjanju tezgi sa buvlje pijace koja se nalazi prekoputa bivše glavne autobuske stanice.

 

Vlasnici tezgi kazali su nam da im je rečeno da će uklonjene tezge biti posavljene iznad javne garaže, a kada će to biti obavljeno – ne zna se. Kako se datum prenosa tezgi na novu lokaciju ne zna, kao ni vreme kada će pijace ponovo biti otvorene, vlasnici tezgi strahuju za egzistenciju, jer su trenutno lišeni jedinog izvora prihoda.

Radnici koje smo zatekli nisu imali imali nikakve informacije o prenosu tezgi na plato iznad javnog parkinga, niti su mogli da nam potvrde gde će tezge biti prenete nakon uklanjanja.

Podsećamo gradonačelnik Zaječara Boško Ničić istakao je u još krajem marta u izjavi za portal Glas Zaječara da vlasnici tezgi ne treba da brinu, niti da postoji razlog za strah.

„Grad će, nakon ukidanja vanrednog stanja, shodno usvojenim planovima, i na predlog urbanista, odrediti lokaciju i propisati izgled i minimum uslova za postavljanje ovakvih objekata“.kazao je Ničić.

Prema rečima Ničića trenutna lokacija je, i bez vanrednog stanja, bila neadekvatna i suprotna urbanističkim planovima te bi i bez ikakvog vanrednog stanja tezge bile izmeštene.

Reklame