Privredna komora Srbije – RPK Zaječar, u okviru realizacije projekta „Podizanje i promocija standarda u turizmu u istočnoj Srbiji ”, finansiranog od strane Evropske unije i Vlade Savezne Republike Nemačke, a koji sprovodi GIZ-a (Nemačka saradnja u Srbiji) u okviru projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“, organizujovala je jednodnevni trening – radionicu za pružaoce usluga u turizmu sa ciljem podizanja kapaciteta i otvaranja mogućnosti za uspostavljanje naprednijeg nivoa usluga, kao i podizanje svesti o održivim poslovnim modelima.

 

Radionica je održana u petak, u pimnici gazdinstva Jovanović u Rogljevu, kod Negotina. Radionici je prisustvovalo tridesetak polaznika, vlasnika seoskih turističkih gazdinstava, proizvođača vina…

Polaznike i predavače pozdravio je Dejan Tošić, direktor Regionalne privredne komore Zaječar.

O značaju umrežavanja između pružalaca usluga i proizvođača u lancu, značaju uspostavljanja novog alata u oblasti turizma – pečata kvaliteta i marketingu u turizmu govorili su Vojislav Kumić i Dragan Đorđević, direktor SKILLS-a i rukovodilac obuke.

Skills je osnovan još 1996. godine i ima višegodišnje iskustvo u sprovođenju obuka na temu: Razvoj poslovanja, predstavljanje kompanije u unutrašnjoj i spoljnoj trgovini, liderstvo, prodaja, korisničko iskustvo, marketing…

Ovo je prva u nizu aktivnosti u okviru projekta „Podizanje i promocija standarda u turizmu u istočnoj Srbiji” a polaznike projekta, između ostalog očekuje i studijsko putovanje u Sloveniju, gde će se srpski proizvođači i pružaoci usluga u oblasti turizma upoznati i sa slovenačkim iskustvima i njihovim načinom rada.

 

Reklame